szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Magyarországon a németországihoz és amerikaihoz hasonló ütemben duplázódik a vírusfertőzöttek száma.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Pénteken délelőtt, pontban 10:03-kor jelentette be a kormány, hogy három új beteg azonosításával 19-re nőtt a magyarországi koronavírus-fertőzöttek száma. Hétfőn reggel 8:32-kor pedig már 39 beteget tartottak nyilván. Vagyis kevesebb mint három nap alatt duplázódott meg a magyar esetek száma.

Azt nyilván a következő napok mutatják meg, hogy merre fordul a magyar trend, ám a Süddeutsche Zeitung hétfői összesítése szerint jelenleg az Egyesült Államokban és Németországban terjed körülbelül ebben az ütemben a vírus, vagyis az esetszám legutóbbi megduplázódásához ezekben az országokban nagyjából hasonló idő kellett.

Az esetszámok megduplázódásáig tartó idő a vasárnap esti adatok alapján néhány országban:

Dél-Korea: 42 nap
Olaszország: 4,7 nap
Franciaország: 3,7 nap
Egyesült Államok: 2,8 nap
Németország: 2,6 nap
Spanyolország: 2,3 nap
Ausztria: 2,3 nap

A magyar számok alakulása:

Március 3.: 2 beteg
Március 6.: 4 beteg
Március 7.: 7 beteg
Március 8.: 9 beteg
Március 3.: 2 beteg
Március 10.: 13 beteg
Március 12.: 16 beteg
Március 13.: 19 beteg
Március 3.: 30 beteg
Március 15.: 32 beteg
Március 16.: 39 beteg

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!