szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Dömötör Csaba szerint ezekben az időkben elválik, kinek mi a fontos.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkár, Dömötör Csaba volt Bayer Zsolt vendége a publicistáról elnevezett műsorban vasárnap este a Hír TV-ben. A téma elsősorban a koronavírus, illetve az operatív törzs tájékoztatói voltak.

Bayer Zsolt, a Fidesz ötös számú pártkönyvének tulajdonosa így vezette fel a témát az államtitkárnak:

Szeretnék kitérni a napi sajtótájékoztatókra, amit az operatív törzs tart. Én most zárójelbe teszem a kormánypártiságomat és az ebből következő nyilvánvaló elfogultságomat akkor is, én ahányszor figyelemmel kísérem a televízióban ezeket a sajtótájékoztatókat, egyszerűen olyan érzésem van, hogy ott nem újságírók kérdezik az illetékeseket, hanem ilyen keretlegényekbe oltott ávósok gyakorlatilag kihallgatást tartanak és próbálnak ilyen autodafét teremteni ott. Neked nem szokott ilyen érzésed lenni?

Dömötör Csaba pedig ezt válaszolta:

Nekem a munkaköri leírásom része, hogyha kiállok sajtótájékoztatóra el kell viselnem, hogy mindenféle nyilakat kapok. Ez a politikusi lét része, de ez rendjén is van. Viszont azért felhívnám a figyelmet arra, hogy az operatív törzsben olyan emberek ülnek, és olyan emberek adnak tájékoztatást, akiknek utána döntéseket kell hozniuk, ellenőrizniük kell a döntések végrehajtását. A sajtó képviselőinek is szeretném a figyelmébe ajánlani azt, hogy ezek az emberek, akik őket tájékoztatják órákig ülnek az operatív törzs ülésén, ott születnek döntések utána sokszor 1-2 órás sajtótájékoztatót tartanak majd utána kell visszamenniük az állomáshelyeikre, hogy meghozzák a döntéseket, hogy a munkatársaikkal beszéljenek, hogy tájékoztatást kapjanak arról hogyan áll a helyzet. Ezért a sajtó munkatársaitól is megértést kérünk, eljöhet az a pont, amikor már nem lehet minden egyes eset részleteibe belemenni, akármennyire is érdekes legyen, hanem abban áll majd a felelősségünk, nekünk is, akik a tájékoztatásért felelünk és a sajtó munkatársainak is, hogy a mit kell tennünk a helyzetben típusú információkat eljuttassuk a lakosság, illetve az állampolgárok széles köréhez, különös tekintettel az idősekre.

Hozzátette, szerinte sok minden elválik egy ilyen időszakban. “Látjuk, hogy kinek mi fontos. A kormánynak most az ország védelme.”

Emlékezetes, vasárnap, miután elhunyt az első koronavírusos magyar beteg, Kovács Zoltán tartotta a törzs tájékoztatóját, több újságíró pedig nem tehette fel kérdéseit.

(Hír TV)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!