szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A férfival és társaival szemben jelentős kárt okozó csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a rendőrség.

A budapesti B. Zsolt és társai, K. Árpád és T. Péter Balázs egy ferencvárosi ingatlan adás-vételével kapcsolatban ejtett tévedésbe egy budapesti házaspárt.

A cukrász végzettségű férfi elhitette velük, hogy a rendőrség munkatársa, közvetlen főnöke a belügyminiszter, gyakorlatilag Pintér Sándor jobbkeze, így az ügyintézésben segítségükre tud lenni. A házaspár két hónap alatt több részletben legalább ötmillió forintot adott át neki az állítólagos ügyintézésért.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentését követően B. Zsoltot akkor fogták el, amikor egymillió forintot vett át az ingatlan állítólagos átíratásának költségeire. A fővárosi nyomozók előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható T. Péter Balázst és K. Árpádot is.

B. beismerő vallomásában elmondta, hogy a bűncselekmény elkövetésére rossz anyagi helyzetét kihasználva T. Péter Balázs vette rá, a házaspártól kapott összegeket neki adta át, aki alkalmanként készpénzt, illetve kisebb értékű ajándékokat adott cserébe.

A házaspárt tévedésbe ejtő történetet T. és K. találta ki. Előbbi nem élt panasszal a gyanúsítás ellen, de tagadta a bűncselekményt. K. panasszal élt, és megtagadta a vallomástételt . A gyanúsítottak szabadlábon védekeznek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bűnügyi felügyelet alá vették a korrupcióval gyanúsított helyettes államtitkárt

Bűnügyi felügyelet alá vették a korrupcióval gyanúsított helyettes államtitkárt

Alig néhányan hisznek abban, hogy Szájer "házibuliban" járt

Alig néhányan hisznek abban, hogy Szájer "házibuliban" járt

27 éve fogant, most született meg egy kislány

27 éve fogant, most született meg egy kislány