szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az elmúlt napon két újabb fertőzöttet regisztráltak.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Nem emelkedett a koronavírus-járvány áldozatainak száma az elmúlt huszonnégy órában: továbbra is 568 elhunytat tartanak nyilván – derül ki a kormányzati tájékoztatási oldalról. A Worldometer szerint március 27-e óta csütörtökön fordult elő először, hogy nem követelt életet a COVID-19 betegség Magyarországon.

A friss adatok szerint a fertőzöttek száma is csupán kettővel emelkedett, azaz a járvány kezdete óta 4081 emberről bizonyosodott be, hogy megfertőzte a kórokozó.

Kórházban jelenleg 192 koronavírusos beteget ápolnak, héttel kevesebbet, mint az előző napon. Gépi lélegeztetésre továbbra is 15 páciens szorul.

Gyógyultnak eddig 2581 embert nyilvánítottak, a számuk egy nap alatt 17-tel emelkedett.

Az aktív fertőzöttek 932-en vannak, 39 százalékuk budapesti. A tájékoztatás szerint az elhunytak 60, a gyógyultak 48 százaléka fővárosi.

Egy nap alatt 3793-mal, 249 391-re emelkedett az elvégzett koronavírustesztek száma.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Reagált a Szegedi Tudományegyetem arra, miért takaríttat az eddigi ár háromszorosáért

Reagált a Szegedi Tudományegyetem arra, miért takaríttat az eddigi ár háromszorosáért

Mivel ingyenes a parkolás, beszálltak a közteresek munkájába a parkolóőrök

Mivel ingyenes a parkolás, beszálltak a közteresek munkájába a parkolóőrök

A környezet is megsínyli, hogy fennakadt az Ever Given a Szuezi-csatornában

A környezet is megsínyli, hogy fennakadt az Ever Given a Szuezi-csatornában