szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az eszméletlen beteg magas lázát kellett sürgősen csillapítani.

Egy érdi társasház mélygarázsában talált rá valaki egy autóban ülő, kormányra borult, szólongatására nem reagáló, eszméletlen férfire július 2-án. Segélyhívására mentők és rendőrök érkeztek, és a mentőorvos életmentő beavatkozásából az egyik rendőr is kivette a részét, aki hasznosította mentőszakápolói képesítését.

A beteg 40 fok feletti testhőjét sürgősen csökkenteni kellett, a helyszínen azonban ehhez semmiféle eszköz nem állt rendelkezésre. A rendőrök ezért egy közeli benzinkútra hajtottak, ahol 80 kilogramm jeget pakoltak a rendőrautó csomagtartójába, majd szállították a helyszínre. A férfi további, biztonságos lélegeztetéséhez utánpótlásra volt szükség, ezért visszapattantak a szolgálati kocsiba, az érdi mentőállomásra száguldottak, ahonnan oxigénpalackkal tértek vissza - írja le az esetet a police.hu.

A beteget végül stabil állapotban sikerült kórházba vinni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A világhírű magyar kutató és csapata több olyan hatóanyagot is talált, amelyek jók lehetnek a koronavírus ellen

A világhírű magyar kutató és csapata több olyan hatóanyagot is talált, amelyek jók lehetnek a koronavírus ellen

Kiderült, mi Erzsébet királynő kedvenc filmje

Kiderült, mi Erzsébet királynő kedvenc filmje

Elviszik a Ligetből az álló péniszű csillagnéző szobrát

Elviszik a Ligetből az álló péniszű csillagnéző szobrát