szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ma lett volna 88 éves a volt miniszterelnök.

Ebből az alkalomból emlékezett meg az MSZP elnöke pártvezető elődjéről. Tóth Bertalan elmondta, hogy pártja emlékezik és erőt merít Horn Gyula örökségéből. Szerinte ez utóbbiból az egyik legfontosabb Horn elköteleződése az európai integráció mellett, a másik fontos érdeme, hogy hitt a „jó kormányzásban”.

Horn Gyula hét évvel ezelőtt, 2013. június 19-én hunyt el. Lapunkban állandó szerzőnk, Tamás Gáspár Miklós emlékezett meg róla.

TGM: Horn Gyula meghalt

Nekrológ egy érdekes emberről, aki elképesztő paradoxonokat testesített meg. Aki bizonyos értelemben régimódi „kommunista" maradt, akinek nagyobb megtiszteltetés volt a KB-osztályvezetői és miniszterhelyettesi poszt a Magyar Népköztársaságban, mint a miniszterelnöki „beosztás" a Magyar Köztársaságban, de aki semmire se tartotta Grósz Károly szónoklatát a fehérterrorról: az ilyesmit nem fenyegető beszédekkel kell megelőzni, hanem gyors és radikális kompromisszumokkal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Államalapító Szent István-emlékérmet kap Müller Cecília

Államalapító Szent István-emlékérmet kap Müller Cecília

Eldőlt: mindenhol közös ellenzéki jelölt lesz 2022-ben

Eldőlt: mindenhol közös ellenzéki jelölt lesz 2022-ben

1,5 méter – új táblákat rak az utak mellé a közútkezelő

1,5 méter – új táblákat rak az utak mellé a közútkezelő