szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Amikor szóltak, a Klebelsberg Központ állítólag azt monda, a terveken nem tudnak változtatni. A gyerekeknek így fagyban és esőben, keresztezve a főutat kell lesétálnia egy kilométert, ha ebédelnének.

Hiába kapott 1,5 milliárd forintos uniós támogatást Iregszemcse önkormányzata az iskola felújítására, az étkezőt nem újították fel – számol be az ATV Híradó. Így a gyerekeknek minden nap – fagyban és esőben, keresztezve a 65-ös főutat – egy kilométert kell gyalogolniuk, hogy ebédet kapjanak egy másik önkormányzati épületben.

A szülők sérelmezik, hogy lassan negyven éve nincs ebédlő az iskolában, és most lett volna rá lehetőség, hogy ezen változtassanak. Az ügyben Farkas János önkormányzati képviselő meg is kereste a Klebelsberg Központot, de – mint nyilatkozta – kevés sikerrel kért segítséget:

Az volt a válasz, hogy a terv kész, változtatni már nem tudnak.

A falu néhány képviselője az ügyben az LMP országgyűlési képviselőjéhez, Keresztes László Lóránthoz fordult. Keresztes azt mondta az ATV-nek, hogy személyesen keresi meg a térség kormánypárti országgyűlési képviselőjét, Süli Jánost.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mészáros Lőrinc tőzsdei cége átveheti a hatalmat a CIG Pannónia Biztosítónál

Mészáros Lőrinc tőzsdei cége átveheti a hatalmat a CIG Pannónia Biztosítónál

Argentína és Mexikó is a brit védőoltást fogja gyártani

Argentína és Mexikó is a brit védőoltást fogja gyártani

A 110. napon kapott segítséget az államtól egy állását vesztő magyar

A 110. napon kapott segítséget az államtól egy állását vesztő magyar