szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A miniszterelnök Facebook-oldalán rendre jelennek meg részletek a pénteki Kossuth Rádiós interjúkból. Most azt a részt vágták ki, ahol Orbán Viktor arról beszél, rengeteg gratulációt kapnak fiú unokája miatt, amiért hálás is, de nem érti, a magyarok miért zsonganak be attól, ha valahol fiú születik.

Nekem négy lányom és egy fiam van és én semmilyen különbséget sem tettem, és nem is látok a gyerekeim között, és úgy is neveltem minden lányomat, hogy a saját lábukon meg tudjanak állni, mert szép dolog, ha az embernek van férje vagy van mellettük egy férfi, de azokra nem lehet mindig számítani. (...) Úgy kell nevelni a lányokat, hogy versenyképesek legyenek a férfiakkal.

A "saját lábon állás" Orbán legidősebb lánya, Orbán Ráhel 2014-es Facebook-üzenete óta vállt szállóigévé, amikor arról írt,

férjével önálló családjuk van, saját lábukon állnak, saját erejükből boldogulnak és a saját életüket élik.

Orbán Ráhel arra reagálva írt, hogy a DK vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett Orbán Viktor ellen, miután számításaik szerint a miniszterelnök teljes éves fizetésénél is többet költött lánya egyévi svájci taníttatására.

 

Megfogta az isten lányát, hogyan lett Tiborcz a legfiatalabb leggazdagabb?

Simicskától a körözött szaúdi milliárdoson keresztül az adófizetőkig bezárólag sokak segítségérére rászorult a kormányfő saját lábán álló leányának férje, Tiborcz István, aki tíz év alatt az ország legfiatalabb milliárdosává nőtte ki magát. Ezt a tíz év alatt bejárt pályát követi végig az e heti HVG.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az egyetemi klubtól a Monty Pythonig – Eric Idle életútja, 2. rész

Az egyetemi klubtól a Monty Pythonig – Eric Idle életútja, 2. rész

Jakab Ferenc: Kontaktot kutatni és járványügyet így nem lehet csinálni

Jakab Ferenc: Kontaktot kutatni és járványügyet így nem lehet csinálni

Nem űrfegyver, csak egy szupermodern porszívó: teszten a Dyson újdonsága

Nem űrfegyver, csak egy szupermodern porszívó: teszten a Dyson újdonsága