szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Levelet küld a főpolgármester Kásler Miklósnak és Müller Cecíliának és tájékoztatást kér a kórházi fertőzések megelőzéséről. Karácsony szerint a koronavírus lehetséges második hullámában kiemelt feladat az idősotthonok védelme.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

"A friss számok, adatok és a trendek is azt mutatják, hogy újra ki kell mondani azt, amit márciusban–áprilisban sokat emlegettem magam is: készüljünk a legrosszabbra, hogy elkerülhessük a legrosszabbat. A koronavírus-járvány második hulláma aligha elkerülhető, a sokunkat foglalkoztató kérdés, hogy elkerülhetőek-e a mindannyiunk életét megnehezítő, a gazdaságot súlyosan megterhelő korlátozó intézkedések" – írja Karácsony Gergely hétfő reggeli Facebook-posztjában.

A főpolgármester szerint az első hullám tapasztalatai alapján teljesen egyértelmű, hogy kiemelt feladat az ország idősotthonainak védelme. Azt is hozzátette, már májusban kezdeményezte, hogy kezdjék meg a szociális intézményekre, idősotthonokra vonatkozó szabályok azonnali felülvizsgálatát, azok hozzáigazítását a járványhelyzethez. Ezen belül Karácsony szerint fejleszteni kell a béreket a szociális szférában dolgozók számára, illetve elengedhetetlen a szükséges eszközök beszerzése is.

Ehhez Karácsony szerint egyeztetésre lenne szükség az idősotthonok három legnagyobb fenntartója, a kormány, az egyházak és az önkormányzatok között.

A felvetésre az érintettek fülük botját nem mozgatták, nekiláttunk hát magunk.

A főpolgármester azt írja, továbbra is fontos lenne az együttműködés, az egységes protokoll kialakítása. "Mi készen állunk erre az együttműködésre, szívesen segítünk is az államnak, az egyházaknak és a magánintézményeknek. Erről is küldök levelet Kásler Miklós miniszternek és Müller Cecília tisztifőorvos-asszonynak."

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a kulcspont a kórházi fertőzések megakadályozása.

A hivatalos adatok szerint a fertőzöttek nagyjából egyharmada kórházban kapta el a vírust, és egészen letaglózó az a pár héttel ezelőtt közölt szám, hogy az áldozatok közel fele a kórházi fertőzés miatt hunyt el koronavírusban

– írja. Karácsony azt is hozzátette, a Káslernek és Müllernek írt levelében a kórházi védekezésről is tájékoztatást kér.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az EU-ban élő britek ezrei veszthetik el a bankszámlájukat

Az EU-ban élő britek ezrei veszthetik el a bankszámlájukat

A Vidnyánszky-féle kuratórium szerint minden lépésük jogszerű és törvényes volt

A Vidnyánszky-féle kuratórium szerint minden lépésük jogszerű és törvényes volt

Száraz Dénes: Arrogancia, kivagyiság, hatalom és erőfitogtatás van

Száraz Dénes: Arrogancia, kivagyiság, hatalom és erőfitogtatás van