szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ok az lehet a Balkan Insight szerint, hogy Magyarország túl szívélyes kapcsolatot ápol Kínával.

Augusztus 10-én közép-európai diplomáciai körútra indult Mike Pompeo amerikai külügyminiszter, aki útja során Csehországba, Ausztriába, Szlovéniába és Lengyelországba is ellátogat. Pompeo állítólag egyeztet is majd a felsorolt országok külügyminisztereivel, illetve miniszterelnökeivel.

A menetrendben Magyarország nem szerepel.

A Balkan Insight értesülései szerint, amelyre a 444.hu figyelt fel, ez azért történhetett meg, mert Magyarország túl szívélyes kapcsolatokat tart fenn Kínával, és nem igazán figyelt oda az amerikaiak figyelmeztetésére, amikor azok közölték: a Huaweijel együttműködve túl kockázatos az 5G-hálózat kiépítése.

A Balkan Insight idézi Krekó Pétert, a Political Capital vezetőjét, aki szerint Lengyelország és Csehország kormányai értették az amerikai üzenetet, és megszüntették az együttműködést a kínai telekommunikációs céggel, Magyarország és Szlovákia azonban nem, és most Pompeo Budapest mellett Pozsonyt is elkerüli.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ingyen maszkot ad a feledékeny vásárlóknak a Spar

Ingyen maszkot ad a feledékeny vásárlóknak a Spar

Reagáltak az SZFE hallgatói Lajos Tamás kijelentéseire

Reagáltak az SZFE hallgatói Lajos Tamás kijelentéseire

Megható és erős címlappal emlékezik Ruth Bader Ginsburgre a New Yorker

Megható és erős címlappal emlékezik Ruth Bader Ginsburgre a New Yorker