szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Gloviczki Zoltán szeptember 1-jétől már az Apor Vilmos Katolikus Főiskola rektora.

Távozott posztjáról az Oktatási Hivatal vezetője, Gloviczki Zoltán – vette észre a Magyar Hang. Helyét megbízott irányítóként Brassói Sándor vette át.

A Magyar Közlönyből kiderült az is, Gloviczkit a miniszterelnök szeptember 1-jétől az Apor Vilmos Katolikus Főiskola rektori pozíciójával bízta meg. Gloviczki meg is erősítette a lapnak: szeptember 1-jétől nevezték ki, augusztusban még az OH-nál dolgozott.

Harminc éve is le voltunk maradva, ez sajnos nem változott, de nem a jelenlegi oktatáspolitikával van baj

– nyilatkozta a leköszönő vezető a Magyar Hangnak. Szerinte most mindenesetre jobb a helyzet, mint 30 éve volt. Távozását Gloviczki azzal indokolta: jobban szeret olyan pedagógusi-nevelői környezetben dolgozni, amilyenre az Apor rektoraként lehetősége lesz. Mint mondta, a váltás nincs összefüggésben az SZFE ügyével.

Gloviczki Zoltán korábban helyettes államtitkárként 2013-ig volt az akkori oktatási államtitkár, Hoffmann Rózsa jobbkeze. A köznevelési törvény kidolgozásában is jelentős részt vállalt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Távozik Hoffmann Rózsa jobbkeze

Április 15-én távozik posztjáról Gloviczki Zoltán közoktatási helyettes államtitkár – írja az Index. Az értesülést az oktatásért felelős államtitkárságon megerősítették a hvg.hu-nak.

Szezonrekordot mértek Baján, több mint 33 fok volt kedden

Szezonrekordot mértek Baján, több mint 33 fok volt kedden

Nagy az érdeklődés az influenzaoltás iránt

Nagy az érdeklődés az influenzaoltás iránt

Novák Katalin miniszterségével folytatódhat Orbánék szelektív családpolitikája

Novák Katalin miniszterségével folytatódhat Orbánék szelektív családpolitikája