szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A frekvenciáját frissen elvesztett rádió valószínűleg jogi útra tereli az ügyét.

“Nem ez a körülmény fogja eldönteni a Klubrádió sorsát. Mi eddig is a hallgatóinktól függtünk, ha ők továbbra is követni akarnak minket, és az eddigiekhez hasonlóan adakoznak a működésünkre, akkor ezt követően is szólni fogunk” - mondta az Azonnalinak a Klubrádió vezérigazgatója, Stock Richárd, aki szerint semmi jogalapja nincs a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság pénteki döntésének, aminek következményeként elvették a rádiótól a frekvenciáját.

Stock szerint egyik érv sem komolyanvehető az NMHH-tól, de ők még hivatalos értesítést sem kaptak erről, csak a közleményt látták. Szerinte a rádió lehetséges elhallgattatása politikai ügy, még ha az feltehetően jogi útra is terelődik.

A vezérigazgató arra nem akart még válaszolni, netes rádióvá alakul-e a Klubrádió, egyedül annyi tűnik biztosnak, hogy az eddig megszokott módszerekkel újra adományokat fognak gyűjteni a Túlélési Gyakorlat névre hallgató akciójuk keretei közt. A következő gyűjtés heteken belül indul, de az még nem a frekvenciavesztés miatt:

“Ez a gyűjtés arról szól, hogy jövő márciusig tudjon működni a rádió. A következő, márciusi gyűjtésre lehetne befolyással a februári frekvenciavesztés” - mondta.

A Klubrádió évek óta tartó kötéltáncáról ide kattintva olvashatja el cikkünket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rétvári Bence a magyar oktatáspolitikáról dicsekedett, csak pár dolgot elfelejtett megemlíteni

Rétvári Bence a magyar oktatáspolitikáról dicsekedett, csak pár dolgot elfelejtett megemlíteni

Marad az őszi idő a hétvégén

Marad az őszi idő a hétvégén

Felvételi zárlat koronavírus miatt a szegedi szívsebészeti osztályon

Felvételi zárlat koronavírus miatt a szegedi szívsebészeti osztályon