szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Tanár és diák is van a fertőzöttek között, a felső tagozatoknál átállnak digitális oktatásra.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Több embernek is pozitív lett a koronavírustesztje az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában – írja az intézmény a Facebook-oldalán. Az iskola szerint a fertőzöttek között van pedagógus és diák is.

Az iskola vasárnap közölte, hogy a fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében a teljes felső tagozat (5-8. osztályok) átáll digitális oktatásra, a tanulók pedig nem léphetnek be az intézménybe. A döntést a járási hivatallal és a tankerületi központtal egyeztették.

Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján közölte, hogy húsz óvodában és hat iskolában rendeltek el jelenleg rendkívüli szünetet, 177 esetben csak egy-egy osztály lépett át digitális tanrendre, kilenc esetben pedig az egész iskola.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kihirdették a Norvég Alap együttműködési megállapodását

Kihirdették a Norvég Alap együttműködési megállapodását

Autóbalesetben veszthette életét a mohácsi rendőrkapitány

Autóbalesetben veszthette életét a mohácsi rendőrkapitány

Nem ütközik az EU-s szabályokba, hogy kínai vakcinát hoznának Magyarországra

Nem ütközik az EU-s szabályokba, hogy kínai vakcinát hoznának Magyarországra