szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kórház igazgatója szerint lehetetlen helyzetbe kerültek azután, hogy szakembereiket más intézményekbe kell vezényelniük.

Változhat a műtétek időpontja, és veszélybe kerülhetett az intenzív osztályos ügyelet biztosítása is az Uzsoki Utcai Kórházban az átcsoportosítások miatt - ez derül ki az RTL Klub Híradó birtokába jutott levelezésből.

A csatorna arról számolt be, hogy a kórház főigazgatója a hét közepén azt írta a dolgozóknak: lehetetlen helyzetbe kerülnek, miután a Fővárosi Kormányhivatal szerdán közölte, szakápolókat és szakorvosokat kell küldeniük más intézményekbe, ahol koronavírusos betegeket ápolnak. Az intenzíves szakápolók több mint felét át kell adniuk.

Korábban Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő azt mondta, hogy a fővárosi Uzsoki Utcai Kórház megszenvedheti az átcsoportosítást, a szakdolgozók átvezénylésével szerinte "kivéreztetik" a XIV. kerületi kórházat. Az Emmi az ATV Híradójának tagadta, hogy a működőképesség szélére került volna az intézmény.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagyon rossz koronavírus-adatok jöttek Csehországból

Nagyon rossz koronavírus-adatok jöttek Csehországból

A vasárnap nagy részét elmossa az eső

A vasárnap nagy részét elmossa az eső

A hazugságvizsgáló és ami mögötte van – illetve ami mögötte lesz

A hazugságvizsgáló és ami mögötte van – illetve ami mögötte lesz