szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az édesanya szerint olyan sokan vannak a kórteremben, hogy a kicsiket nem is lehet rendesen elaltatni.

Támla nélküli székeken kell várakozniuk a szülőknek a Heim Pál Gyermekkórházban, ez látszódik azokon a képeken, amiket egy anyuka készített és mutatott meg az ATV-nek. Az édesanya, aki három éjszakát töltött bent a gyerekével a sebészeti osztályon, a csatornának elmondta, hogy a szülőknek külön fenntartott ágyak nem álltak rendelkezésükre. Az anyuka azt is kifogásolta, hogy a kórteremben olyan sokan zsúfolódtak össze, hogy a gyerekeket emiatt nem lehetett rendesen elaltatni.

A kórház orvosigazgatója az ATV Híradójának azt mondta, hogy visszautasítják az anya állítását, nekik ugyanis nincs tudomásuk arról, hogy bármelyik osztályon szülői elhelyezési probléma lett volna. Szerintük a fotók egy olyan osztályrészen készültek ahol a műtétek előtt és után tartják megfigyelés alatt a gyerekeket, szakmai és ellátási okokból a szülők pihenését egy külön szobában biztosítják.

Alig egy éve civilek kezdtek gyűjtésbe, hogy ágyakat vásároljanak az éjszakát a beteg gyermekük mellett töltő szülőknek. Többek között a Heim Pál Gyermekkórháznak. Orosvári Zsolt az akció létrehozója több száz ilyen ágyat osztott szét országszerte, a Heim Pál Gyermekkórház ezt nem fogadta el, arra hivatkozva, hogy az ágyak balesetveszélyesek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csányi Nikolett Itthon

"Ingyen és ágyon" - Flashmobot szerveztek a Heim Pál kórház elé

Szülők tiltakoztak, amiért a kórház kiutasította az intézményből az adományágyakat, amelyeket azoknak szántak a jó szándékú segítők, akiknek jelenleg a széken ülve, vagy a földön fekve kell tölteniük az éjszakát beteg gyerekük mellett.

Jóval közelebb van a Földhöz a Betelgeuse óriáscsillag, mint eddig hittük

Jóval közelebb van a Földhöz a Betelgeuse óriáscsillag, mint eddig hittük

Elképzelhetetlenül rövid időtartamot rögzítettek német fizikusok

Elképzelhetetlenül rövid időtartamot rögzítettek német fizikusok

Besenyő Pista bácsi karakterét használta a Párbeszéd, "Döbbent arcú" Laár András kiakadt

Besenyő Pista bácsi karakterét használta a Párbeszéd, "Döbbent arcú" Laár András kiakadt