szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A második hullám idején is szükség lenne a vezetőfülkék elkordonozására az EKSZ szerint.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A járművezetők védelmében a tavasszal bevezetett óvintézkedések visszahozását kéri az operatív törzstől az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ). Facebook-oldalukon azt írják:

a második hullám kezdete óta várják, hogy az első ajtóknak a már bevált, kordonnal történő lezárása ismételten kerüljön kialakításra.

A járműveken csak részben alakítottak ki zárt vezetőfülkéket, sokszor viszont csak egy szélfogó választja el a sofőröket az utasoktól – érvelnek.

Emellett azt is kérik, hogy a járművezetőknek ne legyen kötelező maszkot viselnie. Erre ugyancsak a nagyobb biztonság kedvéért van szükség: a maszk – írják – már alapesetben is okoz látótér kiesést. Fokozottan veszélyes a maszkviselés a szemüveges dolgozók esetében, mert kilégzéskor párásodhat a szemüvegük.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gulyás Gergely: Március 1-ig maradnak a járványügyi korlátozások

Gulyás Gergely: Március 1-ig maradnak a járványügyi korlátozások

Nyereséges a Tesla, de nem az autói miatt

Nyereséges a Tesla, de nem az autói miatt

A BKK szerint a kormány feltételei miatt nem tudják újratervezni a Blaha Lujza teret

A BKK szerint a kormány feltételei miatt nem tudják újratervezni a Blaha Lujza teret