szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap hosszan ír arról, hogy Soros újra támad, de a fideszes Szájer József "házibulis" botrányáról csak nagyon visszafogottan tájékozódhat az olvasójuk.

Egy nappal a Szájer Józsefet érintő brüsszeli botrány után fellapoztuk a magyar sajtótermékek hasábjait, hogy megtudjuk: hol, milyen minőségben írnak az ügyről. Ismert: a Fidesz EP-képviselője maga ismerte be, hogy múlt pénteken ő is részt vett egy brüsszeli – a megfogalmazása szerint – házibulin, ám annak szervezője nem tagadta, hogy az esemény valójában szexparti volt.

A rendőrök azt követően vonultak az első emeleti lakáshoz, hogy a lakók jelentették: túl hangos a buli. Szájer József ekkor az ereszcsatornába kapaszkodva próbált elmenekülni, ám ez nem sikerült, végül igazoltatták a rendőrök, és az ügyészség szerint drogot találtak a táskájában. A képviselő tagadta, hogy a kábítószer az övé lenne, és állította: nem fogyasztott belőle.

Nézzük, mit találhat erről az az olvasó, aki a kormányközeli lapokban igyekszik tájékozódni az ügyről.

A Magyar Nemzet és a szintén a kormányzathoz köthető Magyar Hírlap első oldalán Soros György újabb akciójáról lehet olvasni, amely szerint a magyar származású milliárdos már megint eladósítaná Európát. Írnak arról is, hogy újra öt százalék lesz a lakásáfa, és hogy a kormány ma dönthet az ünnepi időszakban érvényes járványszabályokról.

©
©

A két újságból teljesen ugyanakkor nem maradt ki a Szájer-sztori: a Hírlap a hetedik, a Nemzet pedig az első oldalon hívja fel rá a figyelmet (igaz, ott még csak cím szintjén), hogy az EP-képviselő “megkövette a családját és választóit”, és sajnálja, amiért megszegte a belga járványügyi szabályokat. A lapokban a Szájer által kommunikált “házibuli” szót használják, illetve arról is beszámolnak, hogy a képviselő – állítása szerint – nem fogyasztott drogot.

©
©

A véreskezű, ereszről lecsúszós menekülést nem említik.

A Ripost címlapján szintén nincs nyoma Szájer botrányának. Olvashatunk viszont arról, hogy decemberben előbb jön a nyugdíj, arról, hogyan készül Párizs a karácsonyra, és hogy Kóbor János szerint a koporsós temetés megrázó.

©

A Bors látszólag lemaradt erről az ügyről, habár egy különös hírben mégis foglalkoznak Brüsszellel és a járványszabályokkal. Csak nem egy finom trollkodásról van szó? Stohl András feleségének mindenesetre nem árt vigyáznia: Gabriela Spanic irigykedve néz rá.

©

Nézzük a másik bulvárlapot, a nem kormánykézben lévő Blikket, ahol már egész más szemszögből értékelik a Szájer-ügyet, és a címmel sem finomkodtak:

Szégyen, drogos szexorgián bukott le Szájer József”.

©

A lapban elérhető cikkben nemcsak a teljes ügyet, de a buli már említett házigazdáját is idézik, akivel maguk is beszéltek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dezső András Itthon

Eddig csak Szájer került célkeresztbe a partizók közül

Legalább két diplomata jelen volt azon a partin, amit a gyülekezési törvényt megsértve tartottak - sajtóhírek szerint egy brüsszeli melegbárban -, de egyelőre csak a fideszes EP-képviselő, Szájer József neve szivárgott ki a médiában, ami nem feltétlenül az újságírók, mint inkább a szivárogtató hatóságok érdeme. Kérdés, hogy az ereszcsatornán menekülő Szájer lebukása valóban egy szemfüles járókelőnek köszönhető-e vagy a történet ennél bonyolultabb. Sok múlik azon, kiderül-e majd, milyen más diplomaták érintettek még az ügyben és ők milyen nemzetiségűek.

Trump: Egyértelműen elítélem az erőszakot, amelynek a múlt héten lehettünk tanúi

Trump: Egyértelműen elítélem az erőszakot, amelynek a múlt héten lehettünk tanúi

Wayne Rooney visszavonult

Wayne Rooney visszavonult

Elbukott a magyar kezdeményezés: nem lesz uniós jogszabály a kisebbségek jogairól

Elbukott a magyar kezdeményezés: nem lesz uniós jogszabály a kisebbségek jogairól