szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az újság forrásai szerint egy eldobott gumikesztyűt ábrázoló kép miatt váltották le a fotószerkesztőség vezetőjének, Orbánról pedig már csak az udvari fotósok képeit közölhetik.

Hosszan ír a Szabad Európa arról, hogy a Magyar Távirati Irodánál a fotósok munkáját is korlátozzák: a cikk szerint a hírügynökség nem fényképezhette, amint Orbán Viktor leadta a szavazatát a 2014-es parlamenti választáson, ezért lemondott a fotószerkesztőség vezetője, Virágvölgyi István. Mostanra a miniszterelnök eseményeiről gyakran már csak Orbán udvari fotósainak képeit közölheti az állami hírügynökség.

A részletes leírásokból is kiemelkedik a történet arról, miért kellett lemondania a fotószerkesztőség vezetéséről a Virágvölgyi után érkező vezetőnek: “2020. március 25-én egy sorozat részeként olyan fotót közölt az MTI, melyen egy pár, a Szent László Kórháznál földre dobott gumikesztyű látható. A közölt képet az MTI később visszavonta, a fotószerkesztőség vezetőjét pedig felmentették szerkesztői posztjáról. Forrásunk szerint a felmentés oka az volt, hogy olyan képet engedett megjelenni, ami 'nem megfelelően jeleníti meg a koronavírus elleni védekezést'. Az érintett szerkesztő fotósként továbbra is az MTI-nél dolgozik” - áll a cikkben.

Az MTI nem reagált a Szabad Európa elküldött kérdéseire.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Játékot csináltak 2020 szörnyűségeiből – böngészőből indíthatja

Játékot csináltak 2020 szörnyűségeiből – böngészőből indíthatja

Idén elkezdődhet a magyar szuperszámítógép építése

Idén elkezdődhet a magyar szuperszámítógép építése

Számok bizonyítják: sokkal kevesebb az internetes dezinformáció, mióta Trump nem twitterezhet

Számok bizonyítják: sokkal kevesebb az internetes dezinformáció, mióta Trump nem twitterezhet