szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kabinetminiszter még mindig több mint 800 millió forinton ül, se új ingatlant, se új ingóságot nem szerzett. Lett viszont egy új felesége.

Vagyonnyilatkozat 2021
Biztos futja a magániskolára? Kell a villára az a csok? És az az erdő is családi hitelből lett, ugye? - a politikusok valós vagyoni helyzetét ugyan nehéz átlátni, de a saját éves jövedelembevallásaik önkéntelenül is görbe tükröt állítanak választott képviselőink elé. Idén sem adjuk fel és megkíséreljük feltérképezni, összhangban van-e politikusaink vagyoni helyzete a fizetésükkel.
Friss cikkek a témában

„Rogán Barbara” – írta be a házas-/élettárs neve rubrikába a 2021-es (2020 végére vonatkozó) vagyonnyilatkozatában Rogán Antal kabinetminiszter. Rogán Antal nagyjából egy évvel korábban vált el feleségétől, Rogán-Gaál Cecíliától. Pletykákat lehetett hallani arról, hogy a tárcavezetőnek van valakije, de biztosat nem lehetett tudni, azt pedig különösen nem, hogy időközben meg is nősült. Az a vagyonnyilatkozatból nem derül ki, hogy pontosan kicsoda a titokzatos Barbara.

Az előző vagyonnyilatkozata épp a válás után készült, exfelesége, Pasa parki lakása, balatonlellei nyaralója, de még két festménye is kikerült a vagyonnyilatkozatából. A takarékbetétben elhelyezett megtakarítása pedig elképesztően megnőtt, 39 millióról több mint 809 millió forintra. Híres-neves találmánya 197 milliót fialt 2019-ben.

Friss vagyonnyilatkozata szerint továbbra is jelentős méretű erdője, rétje és szántója van szülőfaluja, Szakonyfalu környékén. Egyéb ingatlan azonban nem került a nevére. Nagy értékű ingóságról sem számolt be, nincs semmiféle járműve, értékes műkincse.

Takarékbetétben van viszont 822 millió forintja, valamivel több, mint egy évvel korábban. Készpénze nincs, sőt a bankszámláján sincs pénze (legalábis a hathavi képviselői fizetést meghaladó összegű pénze).

Rogán Antal ahogy már évek óta, még mindig tartozik 18,2 millió forinttal magánszemélynek.

Találmánya 2020-ban 157,8 millió forint bevételt fialt neki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!