Tetszett a cikk?

LMP-kompatibilisebb hibridre cserélte autóját, megnövelte megtakarításait és az IKEA-ban vett polcot képviselői irodájába az LMP-s Ungár Péter – derül ki az ellenzéki politikus 2021-es vagyonbevallásából, amit már a törvényes határidő előtt eljuttatott a hvg.hu-nak.

Vagyonnyilatkozat 2021
Biztos futja a magániskolára? Kell a villára az a csok? És az az erdő is családi hitelből lett, ugye? - a politikusok valós vagyoni helyzetét ugyan nehéz átlátni, de a saját éves jövedelembevallásaik önkéntelenül is görbe tükröt állítanak választott képviselőink elé. Idén sem adjuk fel és megkíséreljük feltérképezni, összhangban van-e politikusaink vagyoni helyzete a fizetésükkel.
Friss cikkek a témában

Régi Toyota Land Cruiser kocsiját a márka egyik zöldebb divatautójára, egy hibrid RAV4-re váltotta – az idei, friss vagyonnyilatkozata alapján Ungár Péternek ez az egyetlen nagyobb kiadása volt 2020-ban. Az LMP-s képviselő a vasárnap éjféli határidő előtt eljuttatta hozzánk azt a nyilatkozatot, amit majd a hivatalos parlamenti oldalon is közzé fog tenni.

Ebből az is kiderül, hogy megnőtt a megtakarítása: a bankszámláján 18 millió forint, illetve közel 9 millió forintnak megfelelő deviza van, és a tavalyi 50 millió forint helyett már 99 millió forint egyéb számlaköveteléssel rendelkezik.

Ahogy lapunk még 2018-ban megírta, Ungár vagyonkezelőre bízta a családi ingatlancégben, a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt.-be meglévő részvénycsomagját, de a vállalkozás eredményéből nyilván részesedik. A testvérével és édesanyjával, Schmidt Máriával közös cégben meglévő kisebbségi, 17 százalékos tulajdonrésze változatlan tavalyhoz képest.

Az LMP-s képviselő évek óta jelen van a médiában, így akárcsak a tavalyi bevallásban, maradt 90 százalékos tulajdonosi hányada az azonnali.hu-t kiadó Azonnali Média Kft.-ben, illetve 45 százalékos részesedése az azonnali.hu-t kiadó Kő a Mezőn Nonprofit Kft.-ben.

A korábbi évekhez hasonlóan szerepelteti üzletember édesapja, Ungár András után örökölt ¼-ed ingatlanrészesedését egy II. kerületi házban.

Viszont idén még a tavalyinál is precízebben sorolta fel a képviselő azokat a tárgyakat, amiket az Országgyűléstől, illetve képviselőcsoportjától ingyenesen kap a munkájának ellátásához. Így ezúttal nemcsak mobilját, laptopját szerepelteti, de olyan berendezési tárgyakat is pontosan feltüntetett, mint egy 7 ezer forint értékű görgős szék, 4 ezer forintos szőnyeg, állófogas vagy az IKEA-ból beszerzett polc.

Ha kíváncsi a többi képviselő önbevalláson alapuló „saját zsebére”, akkor vasárnap éjjel folyamatosan frissülő összesítésünkben elolvashatja a hvg.hu-n!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetésekkel pakolja meg az Instagram a TikTok-klón Reelst

Hirdetésekkel pakolja meg az Instagram a TikTok-klón Reelst

A piramisjáték hazai nagyasszonya – Magyar svindlerek, 7. rész

A piramisjáték hazai nagyasszonya – Magyar svindlerek, 7. rész

Hatalmas társasjátékpartival segítenének a borsodi gyerekeken

Hatalmas társasjátékpartival segítenének a borsodi gyerekeken