szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ingatlanvásárláshoz 8 millió forint volt az önerő, a többit bankhitelből fedezték, amelyből mostanra jelentős összeget törlesztettek.

Vagyonnyilatkozat 2021
Biztos futja a magániskolára? Kell a villára az a csok? És az az erdő is családi hitelből lett, ugye? - a politikusok valós vagyoni helyzetét ugyan nehéz átlátni, de a saját éves jövedelembevallásaik önkéntelenül is görbe tükröt állítanak választott képviselőink elé. Idén sem adjuk fel és megkíséreljük feltérképezni, összhangban van-e politikusaink vagyoni helyzete a fizetésükkel.
Friss cikkek a témában

Budapest Kútvölgy városrészében vett 200 millió forint értékben ingatlanokat Varga Judit igazságügyi miniszter és férje, Magyar Péter, az állami tulajdonú Diákhitel Központ vezérigazgatója – írja a Blikk. A lapot az igazságügyi tárca arról tájékoztatta, hogy „öt, különböző helyrajzi számon feltüntetett, a valóságban egy társasházban lévő két lakást” vettek, a későbbi egybenyitás szándékával.

A cikkben az is olvasható, hogy a vételárból 8 millió forint foglalót önerőből fizetett ki a család, a fennmaradó 192 millió forintot pedig bankhitelből fedezte.

A 2019-ben megvásárolt ingatlanok nem szerepeltek Varga 2020 januárjában leadott vagyonnyilatkozatában, amit a minisztérium azzal indokolt, hogy a bank csak február 19-én utalta át az eladónak a fennmaradó vételárrészletet, a földhivatal pedig csak ezt követően jegyezte be a tulajdonjogot, a jogszabályok szerint az adásvétel napjára visszamenőleg.

A tárca azt is jelezte, hogy a felvett bankhitelből Vargáék azóta jelentős összeget törlesztettek, részben a Magyar belvárosi ingatlanának eladásából befolyt összeggel, részben a megtakarításaikból.

A lap emlékeztetett: Vargának a tavalyi vagyonnyilatkozata szerint összesen bő 5 millió forint és 12 ezer euró (4,3 millió forint) megtakarítása volt, s közel kétmillió forintos fizetése mellett a Miskolci Egyetem oktatójaként 300 ezer forintot kapott. Magyar Péter a Diákhitel Központ vezérigazgatójaként havonta 3,5 millió forintot keres, a cég honlapján található információk szerint pedig további 400 ezer forint a tiszteletdíja igazgatósági tagként. Varga 2020-as vagyonnyilatkozatából kiderül, hogy férje V. kerületi lakását kiadták, ami legutóbb évi plusz 7,4 millió forintot jelentett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Belép a 4iG a távközlési piacra

Belép a 4iG a távközlési piacra

Révész Sándor: Orbán veszíteni akar

Révész Sándor: Orbán veszíteni akar

Ledöntötték a spanyol fasiszta diktátor utolsó szobrát

Ledöntötték a spanyol fasiszta diktátor utolsó szobrát