szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Momentum elnöke és immár miniszterelnök-jelöltje szerint a kormányfő “elhazudja” a saját vagyonát, visszahozta a Kádár-rendszert, és társaival, Rogán Antallal és Mészáros Lőrinccel bűnözők.

Interjút adott a Telexnek Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, miniszterelnök-jelöltje, amelyben azt mondta, azért vállalta el a jelöltséget, mert nem ismer lehetetlent. Úgy vélte, Orbán Viktor és rendszere fölött elment az idő, az emberek új arcokra és új programra vágynak.

Fekete-Győr András szerint

Orbán olyan országot teremt, amelyben aki nincs vele, ellene van. És eközben a saját vagyonát is elhazudja. Orbán a múlt, én viszont a jövő embere vagyok” – mondta.

Úgy folytatta, “rendszerszintű változásra, bátor, innovatív, ambíciózus célokra van szükség, hogy felépítsük az új Magyarországot”, szerinte erről szól az Új Magyarország terv. “A Momentumnak van 3 napos, 30 napos és 300 napos terve arra, hogyan váltsunk rendszert”.

Az oktatásra kitérve arról beszélt, hogy a jelenlegi központosított rendszer “hülyének nézi a diákokat is és a tanárokat is”, miközben az igazán fontos döntéseket helyben kell meghozni szerinte. De más területeken is fontos az egyéni tudatosság növelése:

az, hogy az embereket partnernek, és nem alattvalóknak nézzük” – tette hozzá.

A miniszterelnök-jelölt példaként említette a norvég mintára bevezetendő Magyarország-részvényt. “A norvég vezetők azt mondták az embereknek, hogy részt adunk a közösből, ott nem az 1 százalék fölözi le a közvagyont. A profitábilis magyar cégeket, ilyen lehet az MVM, a Magyar Posta, a Szerencsejáték Zrt., egy állami tőkealapba fogjuk vonni, és alanyi jogon adunk tőketulajdont az embereknek részvény formájában, amiből osztalékot vehetnek majd, vagy akár szabadon kereskedhetnek velük fel” – magyarázta.

“Célunk, hogy heti 32 óra munkával is lehessen annyit keresni, amiből tisztességesen meg lehet élni. Ahhoz, hogy ez valósággá váljon, versenyképesebbé kell tenni Magyarországot. Éppen ezért támogatni fogjuk a munkavállalókat, hogy versenyképes szakképzettséget szerezzenek. Támogatni fogjuk a hazai vállalkozásokat abban, hogy magasabb hozzáadott értéket teremtve, fel tudják venni a versenyt Európával” – ígérte.

Ahhoz, hogy Fekete-Győr jelöltként meg tudjon mérkőzni Orbánnal, előbb meg kell nyernie az ellenzéki előválasztást. Erről azt mondta: “Nekem határozott elképzelésem és tervem van arra, hogy milyen lesz az Orbán utáni Magyarország. Ma már kevés azt mondani, hogy Orbán, takarodj és hogy O1G”.

Orbán Viktornak a Momentum a rémálma, tőlünk félnek a legjobban, mert hittel, őszintén és bátran képviseljük, hogy új rendszerváltásra van szükség”

– mondta, hozzátéve: "a DK szimpatizánsai a barátaink és a szövetségeseink egy új Magyarország felépítésében. Őket Gyurcsány Ferenc vezeti, ebből következően Gyurcsány Ferenc a szövetségesünk”.

Fekete-Győr András szerint a fiatal Orbán Viktorra barátként tudna tekinteni, és együtt dolgozott volna vele a Kádár-rendszer lebontásán. A kormányfő azonban szerinte “elárulta a rendszerváltást, és felépítette az új Kádár-rendszert”. Ezután úgy folytatta: “A másik, hogy engem Fekete-Győr András hívnak, és teljesen más életút van mögöttem, és előttem. Lehetőségem volt hosszabb időn keresztül tanulni, élni és dolgozni Németországban, Franciaországban, és Belgiumban, és magamba szívni azokat az értékeket, amelyek Nyugat-Európában fontosak: a szabadságét, a demokráciáét, toleranciáét, tisztességét, becsületét. Ez a kétféle múlt kétféle jövőt jelent”.

Fekete-Győr András szerint a felcsúti milliárdos, Mészáros Lőrinc, és a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője, Rogán Antal Orbánnal együtt bűnözők. “Az ország nevében vádolom őket. 2022-ben az Új Magyarország jogállama dönteni fog, mi az ő büntetésük” – mondta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Hadházy Ákost Zuglóban indítja a Momentum

Ezt a párt elnöke, Fekete-Győr András jelentette be a Facebookon. Mindez azért érdekes, mert a zuglói körzetben Tóth Csaba szocialista politikus az országgyűlési képviselő, akivel szemben a Momentumnak jelentős kifogásai voltak.

Élvezze ki a tavaszi időt, mert közeledik egy újabb hidegfront

Élvezze ki a tavaszi időt, mert közeledik egy újabb hidegfront

Telex: Olyan a hangulat a kaszinókban, mintha nem lenne járvány

Telex: Olyan a hangulat a kaszinókban, mintha nem lenne járvány

Kásler Miklós: Újabb szigorításokra lehet szükség

Kásler Miklós: Újabb szigorításokra lehet szükség