szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egerben, Salgótarjánban, Szombathelyen és Veszprémben is emelkedő koncentrációt mértek.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A 14. héten továbbra is magas szinten ingadozik a szennyvízminták átlagos koronavírus-koncentrációja országosan, az elmúlt öt hét összesített tendenciája alapján azonban enyhén csökken - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Azt írták, hogy Egerben, Salgótarjánban, Szombathelyen, Veszprémben és kisebb mértékben Pécs esetében emelkedő a tendencia látható, míg Békéscsabán, Győrben, Székesfehérváron, Zalaegerszegen, és kisebb mértékben Kecskeméten csökkenő koncentrációt mértek.

Az NNK hangsúlyozta, hogy a magas aktív fertőzöttszám miatt továbbra is fontos a járványügyi szabályok szigorú betartása. A koronavírus szennyvízben mért koncentrációja ugyanis azt is jelezheti, hogy a következő napokban megemelkedhet a fertőzések száma a térségben.

Mint ismeretes, a kormány döntése értelmében hétfőn kinyitnak az általános iskolák és az óvodák.

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán azt is bejelentette, hogy a kormány 3,5 millió beoltottnál határozta meg a nyitás következő lépését, ami jövő szerdán vagy csütörtökön következhet be. Ez azt fogja jelenteni, hogy kinyithatnak a teraszok.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!