szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A férfi akár életfogytiglanit is kaphat, ha bebizonyosodik a bűnössége.

A bíróság három hónappal, 2021. július 16-ig meghosszabbította annak a külföldi férfinak a letartóztatását, akit emberöléssel gyanúsítanak, miután bántalmazta betegtársát egy budapesti kórházban – közölte a Fővárosi Törvényszék. A letartóztatás helye továbbra is az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet.

Az ügyészség szerint fennáll a veszélye, hogy a férfi elszökik, elrejtőzik, esetleg megismétli tettét, ezért indítványozták az intézkedés meghosszabbítását. Amennyiben bebizonyosodik, hogy a férfi követte el a cselekményt, 10-től 20 évig vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.

A bíróság a fentiek alapján úgy határozott, hogy a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazása a továbbra is szükséges. A végzés nem végleges.

A gyanú szerint a 37 éves külföld férfi március 13-án egy sebészeti ollóval bántalmazta – többször arcon és mellkason szúrta – az altatásban lévő 54 éves nőt, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy gépek tartották életben,  majd március 17-én elhunyt. A férfit március 16-án tartóztatták le.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dezső András Itthon

Életfogytiglanra ítélték első fokon a kíméletlen csantavéri gyilkost

A Fővárosi Törvényszék elsőfokon életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte Dér Csabát, aki a vád szerint Amszterdamban és Budapesten hajtott végre gyilkosságokat. Noha Dér Csabát most "csak" két eset miatt ítélték el, Szerbiában is tárt karokkal fogadnák a hatóságok egy belgrádi emberölés miatt.