szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A külföldi férfi az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe kerül.

A legszigorúbb kényszerintézkedést indítványozta az ügyészség annak a férfinak az ügyében, aki többször is megszúrt egy másik beteget egy VI. kerületi kórház Covid-osztályán szombat délután.

A vádhatóság közleményében emlékeztetett, hogy a gyanú szerint a 37 éves külföldi férfi szombaton egy sebészeti ollóval bántalmazta – többször arcon és mellkason szúrta – az altatásban lévő nőt, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A rendőrség a kórház udvarán fogta el a támadót, majd gyanúsítottként hallgatta ki védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt.

Az ügyészség szerint az eset körülményei alapján a bűnismétlés veszélye is fennáll, ezért indítványozták a férfi letartóztatását, amelyet a bíróság kedden el is rendelt.

A bíróság ügyészi indítványra a letartóztatást az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben rendelte végrehajtani. A végzés fellebbezések miatt nem végleges.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!