szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Blikk szerint a kínai férfi már korábban is rátámadt egy betegre, akkor a biztonságiak közbeléptek.

Drogfüggő volt és elvonási tünetei voltak, ezért támadt rá sebészollóval egy lélegeztetőgépen lévő nőre a kínai állampolgárságú férfi a Honvéd kórház Covid-osztályán – értesült a Blikk.

A lap azt írja, hogy a férfi már korábban is megtámadott egy másik beteget, fojtogatással próbálkozott, de akkor még a biztonsági szolgálat közbe tudott lépni.

A Blikk úgy tudja, hogy az évtizedek óta pedagógusként dolgozó nő nagyon rossz állapotban van, jelenleg gépek tartják életben.

A férfi szombat délután sebesítette meg az 54 éves nőt a VI. kerületi kórház Covid-osztályán, sebészollóval megszúrta a szemét, valamint a testén is ejtett szúrásokat. A nő fején lévő szúrások az agyát is érintették.

A támadást követően a férfi kirohant az osztályról. A rendőrség közleménye szerint a biztonsági őr megpróbálta visszatartani, de őt is megsebezte a kezén.

A 37 éves, kínai állampolgárságú támadót a kerületi rendőrkapitányság járőrei a kórház udvarán fogták el.

Kedden tartóztatták le, jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben van.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!