szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem akarta egy férfi Vértesszőlősön, hogy kórházba vigyék, emiatt eltörte a mentőápoló kezét.

Maradjon letartóztatásban a férfi, aki eltörte az őt ellátó mentőápoló kezét – ezt kérte a Tatabányai Járási Ügyészség.

Mint írták, március 30-án éjszaka valaki mentőt hívott egy vérző férfihoz Vértesszőlősön. A mentőápoló a férfi sebét ellátta, majd a mentőautóhoz kísérte, és beültette oda, hogy kórházba vigyék. A férfi ekkor agresszívvé vált, a mentőápolót több alkalommal meglökte, emiatt a mentőautó nyitott ajtaján mindketten a földre estek, és ott a férfi tovább dulakodott a sértettel. A mentőautó gépkocsivezetője próbálta megfékezni az agresszív férfit, aki a mentőápoló kezét megfogta, és addig feszítette, amíg eltörte a kézfejét.

A rendőrök kilenc nappal később fogták el. Az ügyészség most azt kéri, hogy három hónappal hosszabbítsák meg a letartóztatását, mert a bűnismétlés veszélye, és a bizonyítás megnehezítésének a veszélye változatlanul fennáll.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!