szerző:
MTI

Az amerikai számítógépgyártók szövetsége szerint az információtechnológiai szakemberek iránti igény az Egyesült Államokban gyorsabban növekszik, mint amilyen ütemben ezeket az állásokat az amerikai cégek olcsóbb bérű, elsősorban fejlődő országokba helyezik ki.

A szövetség ezért úgy látja, hogy eltúlzottak a félelmek, hogy az amerikai munkahelyek a számítástechnikában, információtechnológiában fokozatosan elvesznek a főleg kínai és indiai munkalehetőségek javára.

Az amerikai IT-szektor munkaerőpiaca ma nagyobb, mint eddig bármikor, beleértve az internetes vállalatalapítási boom időszakát is. A szövetség szerint az információtechnológia az előttünk álló évtizedben is a növekedés területe lesz, az itteni munkalehetőségek növekedése az Egyesült Államokban egyike lesz a leggyorsabbaknak. Az átlagbérek itt évente stabilan és határozottan 2-5 százalék között emelkednek. A szektor bővülését pedig egyebek mellett segíti, hogy mindeközben szereplőit a költségtakarékosság vezérli, és a vállalati eredménynövekedés egyre több munkalehetőséget teremt, még ha a munkakörök külföldre helyezése eközben folytatódik is.

hvg.hu Karrier

Az IT-mentorok szerepe a távmunkában

Az atipikus munkalehetőségek tárgyalása során legutóbb a virtuális asszisztensek munkáját mutattuk be. Most, egy manapság még kevésbé ismert, távmunkában is végezhető munkakörrel, az IT-mentorok tevékenységével foglalkozunk.

MTI Karrier

Egyre nő itthon a mérnökök iránti kereslet

A mérnököket foglalkoztató gazdálkodók az országos átlagnál jobban bíznak nettó árbevételük növekedésben és így az átlagnál 3 százalékkal magasabb körükben a munkaerő-felvételt tervező, valamint 5,5 százalékkal a létszámnövekedésben bízó cégek aránya is - olvasható a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Diákközpontjában készített felmérésben.

hvg.hu Karrier

Fizetéskalkulátor: a pesti informatikusok nettó 240 ezret keresnek

A NetAcademia Oktatóközpont az informatikában dolgozó szakemberek számára elindította „FizuFigyelő” nevű ingyenes fizetéskalkulátor szolgáltatását. A cég honlapján elérhető fizetésszámoló program az informatikusok bér- és juttatás szintjéről ad tájékoztatást, méghozzá beosztásra, földrajzi helyre, illetve cégméretre lebontva.

MTI Itthon

Magyar diplomások: egy szinten a skandináv szakmunkásokkal

A Programme for International Student Assessment (PISA) vizsgálata szerint a magyar diákok rossz helyezést értek el a résztvevő országok között, ezért a magyarországi oktatás tartalmának és módszertanának átalakítása elodázhatatlan.

Schilling Árpád: Listák igenis léteznek

Schilling Árpád: Listák igenis léteznek

Húsz, merényletre készülő iszlamistát kapcsoltak le Dániában

Húsz, merényletre készülő iszlamistát kapcsoltak le Dániában

Megelégelték Brüsszelben Kovács Zoltán ámokfutását

Megelégelték Brüsszelben Kovács Zoltán ámokfutását

Januárban indulhat az impeachment Trump ellen

Januárban indulhat az impeachment Trump ellen

A sürgősségi padlóján fekvő kisfiú döntheti el a brit választást?

A sürgősségi padlóján fekvő kisfiú döntheti el a brit választást?

Könyvekkel vívott háború

Könyvekkel vívott háború