szerző:
MTI/Napi Gazdaság
Tetszett a cikk?

Szakmai szervezetek szerint nem reális az elektronikus építési napló októberi bevezetése, mivel erre a vállalkozások sem szakmailag, sem technikailag nem készültek fel – írja a Napi Gazdaság csütörtöki számában.

Az elektronikus naplót a lánctartozások elleni fellépés részeként vezetnék be, az építésiengedély-köteles kivitelezéseken dolgozó vállalkozásoknak ezt a helyszínen kellene vezetniük.

Koji László, a az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) alelnöke a lapnak elmondta: a határidő rövidsége miatt legalább a jövő év elejéig feltétlenül el kellene halasztani a bevezetést. A szövetség lépcsőzetes bevezetést szorgalmazna, hogy a tapasztalatokkal korrigálhassák az elvárásokat, a technikai eszközök beszerzését pedig vissza nem térítendő támogatásokkal kellene segíteni – tette hozzá.

Ay János, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara  koordinációs és marketingigazgatója szerint az érintettek zöme azzal sincs tisztában, hogy heteken belül ilyen kötelezettséggel kell számolniuk, a kamara is a bevezetés legkorábbi reális határidejének januárt tartja – írja a Napi Gazdaság.

A Belügyminisztérium a lappal azt közölte, hogy az e-építési napló vezetésére vonatkozó összeállításuk napokon belül elkészül, amelyet nyomtatott és elektronikus formában is rendelkezésre bocsátanak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ceglédi: Egy halott csecsemőről

Ceglédi: Egy halott csecsemőről

Elindultak élesben is a robotpizzafutárok Amerikában – videó

Elindultak élesben is a robotpizzafutárok Amerikában – videó

Hat szabad intenzíves ágy maradt egész Romániában

Hat szabad intenzíves ágy maradt egész Romániában