szerző:
hvg.hu

A Forbes szerkesztősége és a magazin által felkért szakértők szerint a Sziget a legmenőbb magyar márka, utána a Prezi, majd a BP Clothing/BDPST következik.

Az októberben megjelenő Forbes magazin listázza a legmenőbb magyar márkákat. A listáról, amelyet a lap munkatársai és felkért szakértők állították össze, az Origo számolt be előzetesen.

A lista első helyén a Sziget végzett, az indoklás szerint azért, mert évtizedes múltra tekint vissza, mégis képes megújulni. 2014-ben a márka 351 millió forintot hozott tulajdonosának.

©

A második helyen az itthon kevesek által használt, külföldön viszont a magyar startupvilág előretolt bástyájaként működő Prezi végzett.

A lista harmadik helyezettje a BP Clothing/BDPST: a ruhamárka a budapesti lokálpatriotizmusra épít.

A negyedik a Ustream nevű IT-cég lett.

Az ötödik a Cserpes Sajtműhely.

©

A hatodik a régió fapados társasága, a Wizz Air

A hetedik a Művészetek Palotája, azaz most már Müpa.

A nyolcadik a külföldön is telt házas koncerteket adó Budapesti Fesztiválzenekar.

©

A listán a Pöttyös (Túró Rudi) és a megújult Csepel Royal is helyet kapott.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!