szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tavaly októberben egyszercsak bevonták az összes terasz működési engedélyét, és azóta sem adták nekik vissza.

A józsefvárosi önkormányzat 2016 októberében az 56-os év apropóján vehette el a teraszengedélyeket a Corvin közi összes vendéglátóstól, az engedélyeket pedig azóta sem kapták vissza - írja a Zoom.hu. 

Cserpes István, a Corvin közben is egy egységet üzemeltető Cserpes Tejivó tulajdonosa a lapnak elmondta, a vendéglátósok 2016 őszén kaptak egy indoklás nélküli levelet az önkormányzattól arról, hogy ne számítsanak lejáró teraszengedélyeik meghosszabbítására. Bár próbáltak közbenjárni az önkormányzatnál, nem jártak sikerrel.

Cserpes azt mondta, szerinte nem csak a vendéglátóhelyeknek, de az önkormányzatnak is komoly bevételkiesést jelenthetett a teraszok beszüntetése, de azt nem tudja, hogy az önkormányzat miért döntött a teraszok felszámolása mellett, mert nem csak a kocsmákat érintette a tilalom, de az alkoholt nem is áruló tejivót is.

Korábban egy idősebb lakó viszont többször megkereste az önkormányzatot azért, mert szerinte nem elfogadható, ha az 1956-os forradalomra és hőseire emlékező táblák és szobor mellett sörreklámok és iszogató fiatalok vannak.

Az önkormányzat augusztus eleje óta nem válaszolt a lap kérdéseire az ügyben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!