szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A település fideszes polgármesterét hiába kereste az ügyben az RTL Híradó, nem akart nyilatkozni.

Több mint 26 millió forintra büntették a pocsaji önkormányzatot, mert megfelelő engedélyek nélkül, jogszerűtlenül építettek fel egy kecskefarmot a falu határában, mint kiderült, természetvédelmi területre. A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal nem csak bírságolt, a kecsketelep egy részét le is kellett bontani, a többire használati engedélyt adtak az önkormányzatnak – tudósított az RTL Híradó hétfőn.

A farm zöldtetős hodályai jól látszanak a főút mellett Pocsaj határában, a telep körül legelő és természetvédelmi terület van.

A Hajdú-Bihar megyei kormányhivatal szerint 2013-ban jogszerűtlenül építették meg a kecskefarmot, emiatt nemrég 26 millió 400 ezer forint építésügyi bírságot szabtak. A telep egy részét le kellett bontani, az ebből származó földkupacok és törmelék mindig ott van a fűben, a hivatal szerint a természetvédelmi terület helyreállítása folyamatban van.

A megmaradt épületekre fennmaradási és használatbevételi engedélyt kapott az önkormányzat.

Kecskés Gyula fideszes polgármester nem nyilatkozott az ügyben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!