szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

„Sokuknak egy nyomorult honlapja sincs” fakadt ki Tusványoson ma délelőtti előadásában a magyar vállalkozásokra a pénzügyminiszter, pedig Mészáros Lőrinc sem hisz az online marketing erejében. A nyelvtudásban is fejlődést várna Varga, de a vállalkozók itt sem találnak követendő példára a második leggazdagabb magyar személyében.

„Egy holland munkás kétszer annyi értéket állít elő, mint egy magyar, itt hatékonysági problémák vannak… Ne áltassuk magunkat, ez a szektor sosem lesz a feldolgozóiparban versenyképes a nagy cégekkel, multikkal, de a szolgáltató szektorban megvan ez a lehetőség" - mondta Varga Mihály tusványosi előadásában, aki a munkavállalók hiányos továbbképzése mellett azt is komoly problémának látja, hogy számos vállalkozásnak még saját honlapja sincsen. Varga szerint arra felesleges várni, hogy a magyar világnyelv legyen, az angoltudást is muszáj fejleszteni - idézte az Index az előadást.

Az egyszeri magyar vállalkozó azonban hiába próbálna példát venni a második leggazdagabb magyarról; a 444 szerint Mészáros Lőrinc cégeinek sincsenek értékelhető website-jai. A 20 milliárdos bevételt produkáló Mészáros és Mészáros Kft., a 10 milliárdos Konzum Nyrt. vagy az évi 1,5-3 milliárdot hozó Búzakalász 66 Felcsút Mezőgazdasági Kft. honlapjai fejlesztés alatt állnak, a szintén a tulajdonában álló Artemisnek (azaz a Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítvány cégének) pedig nincs is megjelenített domainje. Az Opus Globalnak és az R-Kord Kft.-nek ugyanakkor már összerakták az oldalát, és Mészáros három gyermekének építőipari cégénél is modern honlappal várják az érdeklődőket.

Varga egyébként azt is problémának látja, hogy nincsenek világszerte ismert magyar márkák. Bár Mészáros angoltudásához fér némi kétség, új sportszermárkájára "a magyar könnyűipar főnixmadaraként" tekintenek a kormányzati körökben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Látta már az Észak-Korea által egyszerűen lemásolt Mercedest? Mutatjuk

Látta már az Észak-Korea által egyszerűen lemásolt Mercedest? Mutatjuk

2700 dollárt fizettek ki egy iPhone-ért, amelyen elcsúszott a logó

2700 dollárt fizettek ki egy iPhone-ért, amelyen elcsúszott a logó

Most lenne csak igazán szükség az épületen belüli térképekre

Most lenne csak igazán szükség az épületen belüli térképekre