szerző:
hvg.hu

Volt olyan eset, amely megmutatta, nem érdemes fővállalkozóként indulni az állami tendereken. Erről is beszélt Varga Mihály, a KÉSZ Csoport tulajdonosa a HVG-nek adott interjújában, de azt is elmondta, miért egy osztrák alapítvány a cég végső tulajdonosa.

A KÉSZ Csoport bevételeinek kevesebb, mint 10 százaléka származik az államtól – mondta az e heti HVG-nek adott interjújában Varga Mihály, a vállalat tulajdonosa. Szerinte nem is annyira tudatos kivonulás, „inkább elfogadtuk, hogy a jelentős állami tendereken nem fővállalkozóként kamatoztatjuk a szakértelmünket, hanem elsősorban beszállítóként, alvállalkozóként”.

Sajnos volt olyan tapasztalatunk, amely ezt a döntést alátámasztotta

- tette hozzá.

Konkrét példaként a szegedi ELI lézerközpontot említette: ott a Kúria kimondta, hogy teljesen jogtalanul zárták ki a céget, a beruházás mégis nélkülük valósult meg.

A KÉSZ Csoport végső tulajdonosa jelenleg egy ausztriai alapítvány. A kérdésre, hogy miért döntöttek így, Varga azt válaszolta: „a vállalat fennmaradását és az örökösödési kérdések kizárását személytelen végső tulajdonossal, egy alapítvánnyal lehetett megoldani, amelynek egyetlen feladata van: őrködni afelett, hogy a vagyon, a cégcsoport tovább működjék”.

Varga Mihály egészen idén februárig a szörfszövetségnek volt az elnöke, de akkor azonnali hatállyal távozott. Ezt azzal indokolta: ha olyat tapasztal, ami számára etikátlan, abban nem akar részt venni. „Mi megpróbáltunk egy sportszövetséget felépíteni és működtetni. Nyilván mindenkinek megvannak a saját érdekei, és nem mindenki ahhoz a kultúrához szokott, amihez mi”.

Részletek az e heti HVG Gazdaság rovatában.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Elromlott a kerekesszéke, hazatolták a rendőrök a mozgássérült nőt

Elromlott a kerekesszéke, hazatolták a rendőrök a mozgássérült nőt

Csapatonként havi 116 millió forintot költenek bérekre az NB I-ben

Csapatonként havi 116 millió forintot költenek bérekre az NB I-ben

Holtverseny A Dal első válogatóján

Holtverseny A Dal első válogatóján

Ez az öt szám 1944 millió forintot érhet

Ez az öt szám 1944 millió forintot érhet

A foci egyik alapigazságát fogalmazta meg a 0:9-re lezakózó francia csapat

A foci egyik alapigazságát fogalmazta meg a 0:9-re lezakózó francia csapat

Százból még mindig csak kicsit több mint két új autó elektromos a világon

Százból még mindig csak kicsit több mint két új autó elektromos a világon