szerző:
hvg.hu

Az autógyár németországi kampánya olyan előfizetői rendszert ajánl, melyet a Netflixhez hasonlítanak.

Az ötlet lényege abban áll, hogy a fogyasztók havidíjat fizetnek, melyben a különböző díjak és a szervizköltség is benne van. A Volvo ügyvezető igazgatója, Hakan Samuelsson szerint "ez egy nagyon transzparens, gondtalan módja az autótulajdonlásnak. Pontosan tudod, mennyibe kerül ez neked."

Tavaly már Amerikában és Európában indítottak egy tesztprogramot, most Németországban kezdik az éles üzemet. A havi költség az autó típusától függően 498-929 euró között alakul. A rendszer abban különbözik a hagyományos lízingtől, hogy nem kell előleget vagy a végén maradványértéket fizetni.

A havidíjban a biztosítás, az adók, az asszisztencia és szervizdíj is benne van, utóbbi olyan extrákkal, mint a téligumik tárolása, vagy a kocsi szervizbe vitele. A cégek pedig megspórolhatják vele a flottakezelő díját.

Nem a Volvo az egyetlen, mely ilyen konstrukcióval állt elő; a Ford Kaliforniában havi 405 dollárért kínál hasonló szolgáltatást, a Porsche, a Mercedes és a Cadillac még azt is biztosítja, hogy évente többször is cserélgetheti a fogyasztó a különböző autómodelleket – ezért viszont 1-2 ezer dollárt is elkérnek havonta.

Az autóelőfizetéssel a fiatalabb generáció fogyasztási szokásait kívánják lekövetni, számukra ugyanis nem olyan fontos a tulajdonlás, és jóval kevesebben rendelkeznek körükben jogosítvánnyal, mint a kilencvenes években.

Az előfizetés nyilvánvaló hátránya, hogy jóval drágább, mit a lízing, és persze a készpénzes vásárlás. Németországban például már 300 eurótól lehet Volvot lízingleni, így egyes szakértők szerint az egész konstrukció halálra van ítélve – írta a Bloomberg.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Sorra törlik a videókat a YouTube egyik legrégibb és legjobban pörgő csatornájáról

Sorra törlik a videókat a YouTube egyik legrégibb és legjobban pörgő csatornájáról

Meghalt a világ legidősebb férfija

Meghalt a világ legidősebb férfija

Már 85 halottja van a mexikói vezetékrobbanásnak

Már 85 halottja van a mexikói vezetékrobbanásnak

Váratlan helyről kapott pofont a Huawei

Váratlan helyről kapott pofont a Huawei

És akkor a Brexit-lavina elindítója nyugodt lélekkel elment kocogni

És akkor a Brexit-lavina elindítója nyugodt lélekkel elment kocogni

Jönnek az új csúcstelefonok: az akkumulátoroknál is odateszi magát a Samsung

Jönnek az új csúcstelefonok: az akkumulátoroknál is odateszi magát a Samsung