szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A startupokba befektető Oxo cégcsoport új ernyőcéget kapott.

Egységes portfólióba rendezte befektetéseit és Oxo Technologies Holding néven új ernyőcéget alapított Oszkó Péter Oxo cégcsoportja. Az új cégstruktúra a kockázati technológiai befektetésekkel foglalkozó ernyőcégre épít majd.

Az átalakítással az a tervünk, hogy 2021 első felében már a teljes portfólió elérhető legyen a nyilvános piacon, így a holding részvényeit a Budapesti Értéktőzsdén is jegyezni fogják

 – jelentette be Oszkó Péter alapító-tulajdonos, volt pénzügyminiszter.

Az elmúlt öt évben a startupokba befektető cégcsoport egymilliárd forint értékben hajtott végre befektetéseket, portfóliójának értéke a legfrissebb, 2019 végi értékelés szerint meghaladja a 2,8 milliárd forintot.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!