szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szigorú járványügyi szabályokkal, de újra kinyitnak a Cinema City mozijai.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Újranyitnak a Cinema City mozijai július 2-án. A cég azt közölte: jelentős magyar filmkínálattal és egyes mozikban rövidebb nyitvatartással indulnak újra. A mozihálózat júliusi programjában kiemelt szerepet kapnak majd a magyar filmek, így a Cinema City újra műsorára tűzi többek között Szabó István Zárójelentés című filmjét, Básti Juli, Tenki Réka és Mészáros Béla főszereplésével a Seveled című alkotást, illetve a Vad erdők, vad bércek – A fantom nyomában természetfilmet is.

A magyar és európai filmek mellett a márciusi filmkínálat is visszakerül a műsorra, az év második felében pedig korábbi hollywoodi kasszasikereket is vetítenek majd.

A járvány miatt a jegyrendszer az egyes tranzakciók között automatikusan kihagy majd egy helyet, minden munkatárs maszkban dolgozik majd, a mozik területére kézfertőtlenítőt helyezek ki, a Cinema City Aréna VIP-ban pedig az önkiszolgálás helyett munkatársak szednek a vendégeknek a felszolgált ételekből.

A Budapest Film Zrt. mozijai már újranyitottak, a Művész, a Puskin, a Toldi, a Tabán, a Kino Cafe és a Corvin mozi is korlátozások nélkül vetít.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csatlós Hanna – Czeglédi Fanni Kult

„Ne laboratóriumi körülmények közé jöjjenek a nézők” – hogyan nyitnak újra a mozik? 

A jelenlegi állás szerint korlátozás nélkül kinyithatnak a koronavírus elleni védekezés miatt bezárt mozik, kérdéses viszont, hogy lesz-e mit vetíteniük, hiszen az összes nagyobb premiert elhalasztották. Utánajártunk, tovább élnek-e a járvány alatt létrejött mozis kezdeményezések, és egyáltalán milyen filmekre ülhetünk be a közeljövőben.