szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az összes strand látogatható lesz legkésőbb július 15-től, a fürdőzőknek azonban új szabályokat kell megtanulniuk.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Az elmúlt hétvége óta teljeskörűen üzemel a Paskál, a Palatinus, a Pesterzsébeti és a Csillaghegyi fürdő, hétfőtől pedig látogathatók a Lukács fürdő beltéri medencéi is. Szerdán nyit a Széchenyi és a Rudas, július 15-től pedig a Dandár is újra várja a vendégeket – közölte a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt.

Az újranyitási akció keretében a Széchenyibe és Rudasba érvényes belépők a korábbinál közel 40 százalékkal olcsóbban vásárolhatók meg, a 15 alkalmas akciós bérletek pedig további 15 százalék kedvezményt biztosítanak.

A közlemény szerint a fürdők felkészítési munkálatai a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlásai szerint zajlottak. A BGYH Zrt. munkatársai fokozott nagytakarítási és fertőtlenítési munkákat végeznek, az újranyitásra a medencék vizének teljes körű bevizsgálása után kerülhet sor.

A medencék vizét az előírások szerint fertőtlenítik, minőségét két óránként ellenőrzik. A belépéshez használt proxy órákat minden használat után fertőtlenítik. A forgalmasabb látogatótereket (beléptetés, közlekedőterek, vizes blokkok, mellékhelyiségek) legalább óránként, a medence-, illetve lépcsőkorlátokat, vízbe jutást segítő eszközöket 30 percenként fertőtlenítik. A vendégek részére alkoholos kézfertőtlenítő szert és a helyes kézmosásról szóló tájékoztatókat helyeztek ki.

A járvány miatti helyzetre való tekintettel módosult a házirend is. Számos előírást, köztük a papucshasználatot és a medencék használata előtti zuhanyzást a házirend már korábban is rögzítette, most ezek fokozott betartására nyomatékosan felhívják a látogatók figyelmét.

Papucs nélkül például nem engedik be a látogatókat a fürdő területére. A pénztárak előtt és a büféknél kötelező a védőtávolság betartása.

A járványügyi helyzet érinti a fürdők nyitvatartását is: a Széchenyi fürdő minden nap reggel 9-től este 7-ig, a Rudas török része reggel 6-tól este 6-ig, a wellness- és uszodarészlege pedig reggel 8 és este 8 között látogatható. Szombatonként este 9-től hajnali 2 óráig ismét lesz éjszakai fürdőzés.

Július elsejétől újra igénybe vehetők a NEAK által támogatott gyógyszolgáltatások is.

Akkora pénzeket buknak most a strandok, hogy idén már nem tudják pótolni

A strandok fő gondja nem a koronavírus-járvány, hanem az, hogy az újranyitás, azaz pünkösd óta alig volt strandolásra alkalmas idő. A magyarországi fürdők egyeztetése még mindig tart a kormánnyal, saját akciótervet dolgoztak ki a túlélésért.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!