szerző:
Lengyel Miklós
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A 84 éves Amancio Ortega, a Zara ruházati lánc alapítója és tulajdonosa öreg napjaiban komoly ingatlanportfóliót alakított ki – írja a Bloomberg, amely szerint Európa szupergazdagjai közül neki van a legnagyobb ingatlanbirodalma, melynek értéke 15,2 milliárd euró.

Csak az Egyesült Államokban több mint 3 milliárd dollárt fektetett be ingatlanba Spanyolország leggazdagabb embere. Az övé Miami legmagasabb iroda épülete, Manhattanben megvásárolta a híres Haughwout-házat, Chicagóban egy belvárosi szállodát, Seattle városában két irodaházat, de Washington üzleti negyedében is szerzett ingatlanokat. Épületeit pedig olyan óriások bérlik, mint az Amazon vagy a Facebook – számol be a lap.

Amancio Ortega meggazdagodása igazi sikertörténet: édesapja a spanyol vasútnál dolgozott, ő megalapította a Zara ruházatibolt-hálózatot, ami Spanyolország egyik, ha nem a legnagyobb üzleti sikere, Ortégát pedig a világ legvagyonosabbjai közé emelte, és ma már 58,5 milliárd dolláros vagyonnal szerepel a gazdaglistákon.

Csakhogy most a Zara is komolyan megszenvedte a Covid-19 vírusjárványt, sok üzletét be is kellett zárnia. Az Inditex társaság részvényei – ezen a cégen keresztül birtokolja Amancio Ortega a Zara láncot – az idén eddig 22 százalékot veszítettek az értékükből.

Ezért megnőtt az ingatlanbirodalom jelentősége a nyugdíjas dollármilliárdos számára, aki ezen kívül még komoly pénzt fektetett be az energiaszektorba és a telekommunikációba is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mészáros Lőrinc tőzsdei cége átveheti a hatalmat a CIG Pannónia Biztosítónál

Mészáros Lőrinc tőzsdei cége átveheti a hatalmat a CIG Pannónia Biztosítónál

300 milliárd forintért vesz légvédelmi rendszert Magyarország

300 milliárd forintért vesz légvédelmi rendszert Magyarország

A szabadságvágy hajtotta egész életében a "legdrágább" magyar festőművészt

A szabadságvágy hajtotta egész életében a "legdrágább" magyar festőművészt