szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az önkormányzatoknak kell majd szabályozniuk az airbnb-s lakáskiadást. A törvény hamarosan a parlament elé kerül.

Egy közleményszerű cikk jelent meg az Origón szerda este, miszerint a kormány döntött az Airbnb kérdésről. Azt írják, a kormány az önkormányzatok kezébe adja a szabályozás jogát.

Az is kiderült a hírből, hogy az önkormányzatok tilthatják is és szabályozhatják is, hogy a területükön lehet-e Airbnb lakást kiadni. Erről törvényben fog rendelkezni rövidesen az országgyűlés.

Több forgatókönyv is lehetett a kormány előtt az Airbnb-k szabályozásáról, mert a Portfolio még arról írt kedden, hogy a  Gazdaságvédelmi Operatív Törzs elfogadta a rövid távú lakáskiadás korlátozására vonatkozó javaslatot, amit a kormány elé terjesztenek. Abban az állt, hogy éves szinten 120 vendégéjszakára, idén október és december vége között 30 napra korlátoznák a rövid távú lakáskiadást.

A szállodák, a lakáskiadók vagy a főváros is másként gondolkozik a szabályozásról, erről egy korábbi cikkünkben írtunk részletesen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem volt elég biztonságos az étel, egy ideig nem üzemelt a Theo Papa

Nem volt elég biztonságos az étel, egy ideig nem üzemelt a Theo Papa

„Sem VIT, sem Woodstock” – érdekességek a Sziget Fesztivál történetéből

„Sem VIT, sem Woodstock” – érdekességek a Sziget Fesztivál történetéből

Meghalt Reigl Judit festőművész

Meghalt Reigl Judit festőművész