szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A lap tulajdonosa szerint heteken belül újra lesz nyomtatott Pesti Hírlap, és jön a Vau TV is.

Nagyinterjút közölt Milkovics Pál vállalkozóval a Válasz Online. Milkovicsé többek közt a nyomtatásban most heti egyszer elérhető Pesti Hírlap, melyről azt mondta: hamarosan megint napilapként fog működni. Azt mondja, ha nem jön közbe a vírushelyzet, akkor az év elején indult lapja májusra komoly piaci hirdetőkkel számolhatott volna, és elkezdett volna működni a modell, így viszont – mint mondja – a tűrőképessége határára ért a lap finanszírozásában.

Milkovics lett nemrég a 168 Óra résztulajdonosa is, amelynek nem sokkal érkezése után leváltotta a főszerkesztőjét, Rózsa Pétert egy Orbán-családról készült – egyébként a család által nyilvánosságra hozott – fotó miatt.

A vállalkozó az interjúban most azt mondta, a cikk, amiben a fotót felhasználták, szociálpolitikáról szólt, amiben semmi keresnivalója egy olyan fényképnek, melyen gyermekek láthatók, ezért kellett mennie Rózsának.

Megkérdeztem Pétert, hogy szerinte ez rendben van-e. Igennel felelt. Ekkor tudtam, hogy van egy feloldhatatlan ellentét közöttünk, ezért nagyon nehezen tudnánk együtt dolgozni a jövőben. (…) Nem hagyok gyerekeket gyűlölet céltáblájává válni. Még akkor sem, ha nyilván tudtam, hogy ebből balhé lesz”

– mondta Milkovics. Hozzátette: ha Gyurcsányról, Macronról vagy Kim Dzsong Unról lett volna szó, akkor is így járt volna el. “Felőlem a miniszterelnököt lehet szidni, de gyerekeket nem lehet belekeverni" – mondta.

Milkovics megosztotta, hogy a Haller utcai lakótelepről származik, vannak személyes ambíciói, és hogy eddig a semmiből indított el vállalkozásokat. “Amikor pecináznak, egyet felejtenek el: én a szakmából jövök. 15 éves koromtól a médiában dolgozom, hordtam kávét, csináltam riportokat a világ körül, majd ebben a szakmában kezdtem el vállalkozni 15 évvel ezelőtt” – mondta Milkovics. (A pecinázás jelentése ez esetben: strómanozás. Az osztrák üzletember Heinrich Pecina volt az, akinek magyarországi ténykedése alatt több megyei napilap is Fidesz-közelivé vált, illetve tulajdonosként ő zárta be a Népszabadságot is és ő adta aztán el a Mediaworksöt Mészáros Lőrincnek – a szerk.)

Milkovics állítja, ő az, aki megmenti a 168 Órát, nem az, aki bezárja, hiszen ha be akarná zárni, már holnap megtehetné. A téma azért is került elő, mert a 168 Óra környékén korábban az Orbán-kormánnyal szövetséges zsidó egyház, az EMIH rabbija, Köves Slomó is feltűnt, bár a HVG-nek adott legutóbbi interjúja szerint kiszáll belőle, ahogyan a Klubrádióból is.

Köves Slomó: Az "ellenséges légkör" miatt végleg kivonul a sajtóból az EMIH

A betegesen gyanakvó helyzet miatt nem támogatják többé a baloldali médiát - mondta a Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija a HVG-nek adott interjúban. Köves Slomó azt is elárulta, hogy a választásokra meglesz a Sorsok Háza, amerikaiak készíttették el a kiállítás forgatókönyvét.

A vállalkozó azt is mondta, hogy hamarosan érkezik a cseheknél már kipróbált állatvideós csatornája, amely itthon Vau TV néven lesz elérhető, szerinte a gyerekek sokkal jobban járnak, ha cicás, majmos, zebrás videót néznek a tévében, mintha valami erőszakos mesét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szabálysértés lehet mobilozva átkelni a zebrán Romániában

Szabálysértés lehet mobilozva átkelni a zebrán Romániában

Villanykabrió: teszten a teljesen új és olaszosan cuki elektromos Fiat 500

Villanykabrió: teszten a teljesen új és olaszosan cuki elektromos Fiat 500

Oroszország kiutasított tíz amerikai diplomatát, és hazaküldte a nagykövetet

Oroszország kiutasított tíz amerikai diplomatát, és hazaküldte a nagykövetet