szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A tatabányai kézilabdacsarnoknál végezhet földmunkát a Fejér B.Á.L. Zrt.

A Fejér B.Á.L. Zrt. nyerte konzorciumban a Tatabányán épülő sportcsarnok földmunkáihoz kapcsolódó tendert – szúrta ki a K-Monitor. Mészáros Lőrinc gyerekeinek cégét hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárásban választották ki a 2,78 milliárd forintos munkára.

A pályázatot a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. írta ki. Az Átlátszó idézi a BMSK indoklását arra, hogy az uniós pénzek költéséről miért hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos eljárással döntöttek:

mert a "kézilabdatörvény" alapján jogosultak voltak rendkívüli sürgősségre alapított hirdetményt közzétenni. 

A munkálatok ugyanis kapcsolódnak a 2022. évi magyar–szlovák közös rendezésű férfi kézilabda-Európa-bajnoksággal kapcsolatos beruházásokhoz.

A Mészáros-család sikercége, a bit.ly/FEJÉR-B-Á-L (a betűszó megfejtése a képen) hordhatja el a földet a tatabányai...

Posted by K-Monitor on Tuesday, December 22, 2020

A különlegesen gyors közbeszerzést lehetővé tevő eljárási szabályokról szóló törvényjavaslatot 2019 márciusában fogadták el. Ennek értelmében három eseményhez kapcsolódóan nemcsak gyorsabban, de akkor is megköthető egy-egy szerződés, ha a meghívott ajánlattevő szabálytalanságot vett észre.

A Fejér B.Á.L.  építi egyébként magát a tatabányai csarnokot is az Építő és Épületkarbantartó Zrt.-vel közösen, nettó 18 milliárd 557 millió forint értékben. A létesítmény hasznos alapterülete meghaladja majd a 19 ezer négyzetmétert, 6 ezer fő befogadására lesz alkalmas.

Stratégiai jelentőségű breaktánc - a kormány különleges közbeszerzési szabályokat hozott

Vasárnap este nyújtottak be három eseményhez kapcsolódóan különlegesen gyors közbeszerzést lehetővé tevő eljárási szabályokat. Az egyik eseményen többek közt breaktáncosok, görkorcsolyások és más, városi sportok képviselői lépnek fel, de a 2022-es kézi-Eb is érintett. A közbeszerzéseket gyorsan, meghívásos résztvevőkkel kell lezavarni, és akkor is megköthető a szerződés, ha egy meghívott ajánlattevő szabálytalanságot vett észre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eltüntették a radarról a NER magángépét

Eltüntették a radarról a NER magángépét

Gödörbe lépett a magyar ipar már a harmadik hullám előtt

Gödörbe lépett a magyar ipar már a harmadik hullám előtt

„Valóságos boszorkányüldözés zajlott” – próbálják kideríteni, ki szivárogtatta ki a Barátok közt végének forgatókönyvét

„Valóságos boszorkányüldözés zajlott” – próbálják kideríteni, ki szivárogtatta ki a Barátok közt végének forgatókönyvét