Katonaszakácsok főznek ezután Orbánékra

Már nem a Gundel biztosítja a Karmelita-menzát, a megkötött, egyébként többéves szerződést ugyanis közös megegyezéssel felbontották. Az új partner a Magyar Honvédség.

  • hvg.hu hvg.hu
Katonaszakácsok főznek ezután Orbánékra

A Karmelita kolostor menzáját 2021 januárjától a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár üzemelteti – közölte az Index-szel a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

A Karmelita menzáját eddig a Gundel étterem biztosította, amely 2019-ben 5+5 évre szóló szerződést írt alá. Ezt azonban nem töltik ki, az ügyletnek közös megegyezéssel vége szakadt.

A lapnak küldött tájékoztatásban arról nem esik szó, hogy a honvédség által biztosított menza csak ideiglenes jellegű vagy hosszabb távú együttműködésről van szó. A portál úgy tudja: a Karmelita étkeztetésben ideiglenesen a Sándor-palota is besegít.

A Szurmay katonaszakácsi között mesterszakácsok és mestercukrászok is vannak. A magyar katonaszakács-válogatott tagjai tavaly ezüst- és bronzéremmel tértek haza a németországi Stuttgartban februárban megrendezett 25. Szakácsolimpiáról – írta az Index.

A Gundel megbízásról korábban a hvg.hu is részletesen írt, azt is megemlítve, hogy a nyertest tenderen keresztül választották ki. Az ügy nagy sajtóvisszhangot váltott ki, a kormány pedig hevesen magyarázta, hogy nem luxusétterem ételeit fogyasztják majd, a Karmelitába egy egyszerű menza kerül. Az akció azonban nem sikerült túl jól, mert a menüsor alapján a Gundel már szinte hihetetlenül olcsó adta az ételeket.

A Gundel étteremnél egyébként épp üzemeltetőváltás zajlik.

Útmutató cégvezetőknek

Útmutató cégvezetőknek

A végtelen lehetőségek iparága

Az űripar végtelen lehetőségeket nyit meg a vállalkozások előtt. Támogatási források is rendszeresen elérhetők a szektorban érdekelt piaci szereplők számára.

Mi lesz a cégemmel utánam?

Az öröklés előkészítése, a vagyon átruházása bonyolult, tudatosságot igénylő folyamat – különösen akkor, ha működő cég is van a javak között.