szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lejárt a határidő, ami alatt válaszolnia kellett volna a gyógyszercégnek.

Az AstraZeneca még nem reagált az Európai Bizottság levelére, amelyben panaszt tettek a COVID-19 vakcinák szállításainak elmaradásai miatt - közölte a Corriere della Sera olasz napilap. Hozzátették: az angol-svéd cég válaszadási határideje lejárt Brüsszel felé.  

"Az AstraZeneca megszegte és továbbra is megszegi szerződéses kötelezettségeit a kezdeti 300 millió dózis gyártása és szállítása vonatkozásában Európában" - mondta Sandra Gallina, az EU Egészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Főigazgatóságának vezetője a társaságnak március 19-én küldött levelében. Az olasz napilap közölte, hogy Brüsszel arra kérte az AstraZenecát, hogy „a levél kézhezvételétől számított 20 napon belül orvosolja az esetleges szerződésszegéseket” - és mint írták - a határidő két napja lejárt a cég reakciója nélkül.

A COVID-19 vakcinákról aláírt szerződés értelmében az Európai Unió államai 120 millió adagot vártak március végéig az AstraZenecától, de a vállalat csak 30,12 millió adagot szállított le végül - írta a Corriere.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!