"Épp akkora feladat kitalálni, milyen lesz a jövő rostélyosa, mint kreálni egy parfümöt" – interjú Christian Le Squer sztárséffel

A három Michelin-csillagos éttermek világát egészen máshová tennénk a polcon, mint a saját konyhánk világát. Christian Le Squer, a párizsi Le Cinq séfje azonban visszaránt minket a földre: a budapesti Costes Downtownban, Molnár Márk séffel közös vacsorája előtt arról beszélgettünk, miért nem tudja kivonni magát a magas gasztronómiai kultúra sem a világban zajló folyamatok alól, hogyan hat a klímaváltozás a fine-diningra, és hogy kimehet-e a divatból a francia konyha.



Hogyan használjuk helyesen a ChatGPT-t vállalkozóként? – Mérlegen #6
 

Hogyan használjuk helyesen a ChatGPT-t vállalkozóként? – Mérlegen #6

Hogyan segített a saját nyelvünket is jobban megérteni a mesterséges intelligencia? Mi igaz abból, hogy a ChatGPT és kollégái hónapok alatt fejlődtek ki? És miért kell még most ugrania egy kreatív vállalkozónak, ha a legtöbbet akarja kihozni a nyelvi eszközökből? Üzleti podcastunk legfrissebb adásában Prószéky Gábor, a Nyelvtudományi Kutatóközpont főigazgatója magyarázta el közérthetően, hogyan működik a ChatGPT és magyar hasonmása, a Puli, és hogyan lehet ezeket az eszközöket helyesen és hatékonyan használni.

hvg.hu hvg.hu