szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Háj-háj Szása lett az 1991-es Pa-Dö-Dö-slágerből. Akkor az oroszok kivonulását, most az oroszok visszatérését énekli meg Falusi Mariann és Lang Györgyi.

A rendszerváltás nagy illúziói idején született, az orosz katonák kivonulását ironikusan bemutató dal 2014-es újratöltött változatát a duó a Facebook-oldalára töltötte fel.

A dal elején Orbán Viktor hangját halljuk, amint néhány éve arról beszél, mennyire meg kell szabadulnia az országnak a keleti Nagy Testvér befolyásától. Erre rímel a dal bevezető sora, hogy „23 év és három nap, vissza én nem vártalak, ha jól emlékszem, kivontak”. A dalban szó van Paksról, a rezsiről, a trafikmutyiról.

A dal híres refrénje pedig Háj-háj Szására módosult, aki újra itt van velünk, pedig nem vártuk.

Íme, az eredeti változat, emlékeztetőül:VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!