szerző:
hvg.hu

Mint írtuk, Szilvásváradon egy bódéban találta egy arrajáró azt a fura fafaragást, ami Orbán Viktort ábrázolja királyként. A nepszava.hu megtalálta a művészt, Gyula bácsit, akit meglepett a hatalmas érdeklődés, kicsit meg is riadt tőle.

Elárulta, hogy Orbán Viktort nem veszi le a kampóról, rajongása akkor is változatlan marad, ha emiatt netán az interneten támadják. Két hónapig faragta a művet, kemény bükkfából, majd sellakkal kezelte le, hogy tartós maradjon. A koronát is ő álmodta rá.

Gyula bácsi azt mondta, nem adja el a képet senkinek, legfeljebb magának Orbán Viktornak, ha egyszer a faluba látogat. Akkor mondana egy árat is, mert ingyen azért neki sem adná el.

A citromfacsarók, nagy-Magyarország formájú fatálak, az „asszonynevelő” illetve a „férjnevelő” feliratot viselő baseball-ütők, szárnyas angyalkák és sasok és az Orbán-portré mellett Sztálin és Hitler arca is ki van faragva. Gyula bácsi szerint mindkét férfi meghatározó alakja volt a maga korának, és az édesanyja mindkettőjüket szerette, ezért faragta ki őket, annak ellenére, hogy megátalkodott embernek tartja mindkettőt.

"A történelmet nem lehet eltagadni, és ez történelem – magyarázta, miért lógnak diktátorok a fagerendán. Azt persze rögtön hozzá is tette, hogy Orbánt nem tartja diktátornak, csak erős kezű vezetőnek, aki tudja mit akar, és azt véghez is viszi." Mondjuk, azt hasznosnak tartaná, ha valaki figyelmeztetné a miniszterelnököt, amikor hibázik, "mert hát ki merné most ezt megtenni?".

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!