szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy galéria tett közzé egy videót arról, ahogy a művész a helyére teszi legújabb miniszobrát.

Ahogy arról egy hete beszámoltunk, újabb mini gerillaszobor bukkant fel Budapesten: ezúttal a Dohány utcai zsinagóga közelében egy lámpaoszlopon kapott helyet egy szakállas-kalapos biciklis szobra, aki valószínűleg Herzl Tivadar, a cionista mozgalom megalapítója és Izrael állam megálmodója, aki a Dohány utcában született 1860-ban. 

A budapesti miniszobrok alkotója egy kárpátaljai szobrász, Kolodko Mihály, aki a Facebook-oldalán is közzé szokott tenni fotókat az új projektjeiről, most pedig a Kahan Art Space galéria - ahol a művésznek épp kiállítása is van - tett közzé egy videót a Facebookon a Herzl-szobrocska alkotási folyamatáról, illetve konkrétan arról, hogy hogyan illesztette a művész a szobrot a kiszemelt helyére.

 A művész egy másik szobrát épp a héten lopták el a budai rakpartról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kováts Adél vezetheti tovább a Radnóti Színházat

Kováts Adél vezetheti tovább a Radnóti Színházat

"Az első próbán csengett a fülem" – benéztünk a SzínházTV kulisszái mögé

"Az első próbán csengett a fülem" – benéztünk a SzínházTV kulisszái mögé

20 milliárd forintot szán a kormány a Citadella felújítására

20 milliárd forintot szán a kormány a Citadella felújítására