szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kibírhatatlan tömeg volt a Szigeten, többek szerint gyakorlatilag lehetetlen volt kijutni. A szervezők szerint a kijutás a biztonsági terveknek megfelelőlen haladt.

Sziget 2019
Ed Sheerannel nyit, és a fesztivál történetének legdrágább zenekarával, a Foo Fightersszel zár az idei, szám szerint 27. Sziget. Ennek megfelelően az első és az utolsó napra is teltházat várnak a szervezők. De minket az is érdekel, hogy mi lesz a kettő között. Ott leszünk, kövesse velünk ezt az egy hetet!
Friss cikkek a témában

Elviselhetetlen volt a tömegnyomor a Szigeten Ed Sheeran koncertje alatt és a kijutásnál – jelezték sokan. Az esemény Facebook-oldalát is elöntötték a kommentek erről, volt, aki arról számolt be, hogy a pultokon keresztül kellett kimenekülni a koncertről, több ájult embert a pultosok húztak ki. Akadt, aki azt írta: katasztrófa lehetett volna, ha ők nem segítenek, mások arról panaszkodtak, hogy az első számok után elmentek inkább, annyira féltek a tömegtől. De volt, aki egyszerűen úgy fogalmazott: gyakorlatilag túszul ejtették a látogatókat.

Munkatársaink, akik kint voltak szerda este a Szigeten, azt mondták: képtelenség volt kijutni, az volt a szerencse, hogy nyugodt volt a tömeg. Volt, aki érezte, hogy a K-híd elkezdett inogni, „mások is mondták, hogy először azt hitték, ők szédülnek, de nem” - pedig ez akkor történt, amikor épp tömve sem volt a híd.

©

„Egy lány elájult a koncert előtt, de akkor már vagy 40 perce heringeztünk" - számolt be kollégánk. Azt írta: „közel volt hozzám a kordonnal lezárt folyosó, arrafele vagy tizenöten távoztak a koncert alatt, ott biztonságiak segítettek kijutni. Amúgy nem volt egyértelmű, hogy az opció, én méterekre álltam a közepétől, és mikor odáig kinyomakodták magukat az emberek, akkor szóltak a mellettem állók, hogy menjenek a kordon felé. Volt, aki tanácstalanul nézett, hogy jut ki onnan, hiszen le van zárva az is, de aztán sikerült meggyőzni őket”.

A Sziget szervezői az Indexnek küldtek egy közleményt minderről, azt írták: „Számítottunk rá, hogy a koncertre érkező látogatók egyszerre indulnak majd ki a buli végén és ezt a folyamatot a váratlan, rövid zápor még jobban felgyorsította. Figyelembe véve a K-híd teherbírását, a környező utcák és a közlekedési eszközök kapacitását úgy döntöttünk, hogy megtörve a tömeg haladását szakaszosan engedjük ki a látogatóinkat a fesztivál területéről elkerülendő a külső torlódást, fennakadást. A kijutás a biztonsági szolgálat és a rendőrség folyamatos kontrollja mellett zajlott, a hatóságokkal szoros együttműködésben, a biztonsági terveknek megfelelően.”

A Facebookon panaszkodóknak a Sziget szervezői kommentben elküldték a fesztivál visszajelző kérdőívét, azzal az ígérettel, hogy hamarosan felveszik a kapcsolatot velük. És biztos, ami biztos, levették a Sziget hivatalos Facebook-oldaláról a véleményezési lehetőséget.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egész Amerikát átszabhatja Trump az új főbíró jelölésével

Egész Amerikát átszabhatja Trump az új főbíró jelölésével

Normál menetrendben zajlanak majd az őszi érettségik

Normál menetrendben zajlanak majd az őszi érettségik

Lukasenka úgy tette le a hivatali esküt, hogy be sem jelentették

Lukasenka úgy tette le a hivatali esküt, hogy be sem jelentették