szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 2019. október 31. előtti egy év nagyon jól sikerült Pinknek, a Rolling Stonesnak és a Metallicának is.

A Billboard magazin kihozta a szokásos éves összeállítását az elmúlt egy év koncertpiacáról. A 2018. október 31. és 2019. október 31. közötti időszakot felölelő statisztika szerint a legsikeresebb turnézó előadó Ed Sheeran volt, az angol énekes 223 653 796 dollárt keresett 46 koncerten, ezt közel 2,6 millió embernek köszönheti. A jövő évi lista élbolya szinte biztos, hogy változni fog, miután Ed Sheeran bejelentette, másfél éves szabadságra megy.

Az idein a második helyezett Pink majdnem 217 millió dollárt koncertezett össze, míg a harmadik, a koreai BTS 196,4 milliót. A negyedik pozíciót elfoglaló Elton John közel 194 millió dollárral lett gazdagabb, míg az ötödik Rolling Stones 177,8-cal, azt viszont hozzá kell tenni, hogy a brit zenész 105, míg Mick Jaggerék 16 koncertből kerestek ennyit.

A Top 10-be még a Metallica, Ariana Grande, Paul McCartney, a Backstreet Boys és a Kiss fért be.

A 40-es listán – amelyenek szereplői közül Elton John adta messze a legtöbb koncertet az említett időszakban – a New Kids On The Block a 32. helyet tudta megcsípni, az újra útra kelő Spice Girls pedig a 15. helyre fért fel.

Továbbra is sokat keres koncertezéssel Billy Joel (16.), a Fleetwood Mac (26.) vagy az Adam Lamberttel kiegészült Queen (39).

A teljes listát a Billboard cikkében találja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Kult

Madonna vezeti a tavalyi koncertbevételi toplistát

Mindenki mást jócskán megelőzve Madonna vezeti a tavalyi koncertbevételi toplistát: 88 előadásból álló világkörüli turnéja 296,1 millió dollárt hozott, a legmagasabbak közé tartozó átlagos jegyárakkal.